Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (552)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Na Milkovi je možná nejzajímavější to, že i když na jednu stranu je o homosexuálech a nějakém hnutí, ve skutečnosti o nich vůbec není a právě tam je opravdu hluboký, až překvapivě... Když si vezmu, kolik předsudků jsem před ním měl (ne kvůli problematice, nevěděl jsem, o čem je, jen mě štval ten zubatej úsměv z billboardů), je až strašlivé, jak moc si mě ten film získal. Problémy v něm jsou stále aktuální a úroveň jejich podání ještě víc, a určitě si myslím, že Penn si sošku zasloužil. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant a jeho oblíbené téma. Seznam herců je oslňující, ale nějaké úznání si zaslouží akorát Franco, protože ostatní přehrávají tak, až to není hezké. Na to jak je to ožehavé a pro film vděčné téma, mi tady chyběly silnější scény, které by podpořily ty velká slova, která Milk co chvíli vykřikuje do davu. Nudný film bez špetky originálnosti, který se snaží vzbudit pocit, že v něm jde o víc, než jen o pár duchaplných myšlenek, které se mi tam podařilo objevit. ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Oba úhly pohledu jsou možné: 1) Velice dobrý životopisný film, který je ubit a postupně odrazuje silným a přesvědčeným politickým aktivismem, jenž sám sebe bere jako úplně samozřejmý. 2) Film, který díky skvělým hereckým výkonům a sympatické, dokonale hladké režii, polidšťuje jinak protivné politické aktivisty. ________ Netradičně proti svému zavedenému typu obsazený Sean Penn přesně vystihl postavu homosexuála a jeho herecké pojetí je o půl zdviženého malíčku před hranicí, kdy by už z toho byla parodie. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Oscarové nominace příliš nechápu (čtyřprocentní aktivisté a jeden jejich mučedník... who cares?), ale jako slušně odvedený životopis je to vcelku snesitelné. Penn díky bohu neztrácí soudnost a svého Harveyho Milka nepřehrává tak jako na pár facek přestřelený Luna, a když mu kryjí záda skvělý Hirsch s Francem, nemůže to vlastně ani dopadnout špatně. Van Sant si navíc s přehledem hlídá, aby scény, které mají vyznít, zaduněly a ty klidné pro změny vtáhly. Jen si nedovedu představit, že bych se na Milka podíval v horizontu několika měsíců či let znovu. 7/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto neutrální hodnocení, protože tento film ve mně vyvolal tak rozporuplné pocity, jak málokterý. Jako životopisný film určitě jeden z těch lepších, zajímavý, místy napínavý. Hraní obsazených bezchybné. Jenže.....homosexualita....proti ní nic nemám, ať je teplouš, kdo chce, ať si dělá co chce. Když vidím na ulici dva hošany, jak se vedou za ručičky, nic to se mnou nedělá, ale proč se proboha musím dívat, jak se moji oblíbení herci imrvére cicmají? Řeknu vám, že po 5 minutách jsem se tak tak držel, abych to nevypnul....příště budu v podobném případě chytřejší, a použiju Wikipedii. Pošetřím si tím nervy na jiný dobroty... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Návrh 6 byl zamítnut i díky tehdejšímu guvernérovi Kalifornie Ronaldu Reaganovi. Reagan proti návrhu veřějně vystoupil a velkou měrou se podílel na jeho odmítnutí. (HellFire)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Benjamin-L)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama