Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní podívaná z blízké budoucnosti, které bohužel ale chybí propracovanější scénář a hlavně má strašně předvídatelný závěr. Přijde mi to jako hrozná škoda a nevyužitá šance, protože i herecké obsazení je příjemné a na hlavní myšlenku by se dalo nabalit takových nápadů, že bysme zůstali sedět s otevřenou pusou. Bohužel se tak nestalo a prázdnota příběhu dělá film navíc strašně nudným a ještě že má jen 90 minut.. V každém případě jde alespoň o příjemný příslib do budoucna, že i v Evropě by se daly točit zajímavé sci-fi filmy... 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne nezazivne podana celkom zaujimava a originalna zapletka v ktorej sledujeme 2 linie ktorym strasne dlho trva kym sa prepoja. Ze sa to odohrava v buducnosti prilis nepoznat. Namieto gadgetov sa reziser snazil buducnost vykreslit pomocou lacneho filtra s vyblitymi farbami. Film ponuka 2 klady. Charizmatickeho Alberta Dupontela v ulohe drsneho detektiva, ktory doteraz pozdvihol kazdy film, ktory som s nim videl. A hlavne 2 skvele bitky, ktore su dokonale prehladne, drsne a kontaktne. Za jedno pozretie film stoji, ale z toho nametu sa dal vytrieskat ovela lepsi film. 5/10. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lehké sci-fi, které se snaží hrát na lidskou strunu budoucnosti. Francouzské sci-fi jsou často vizuálně uhlazené a zajímavé, ale nenabízejí dostatek myšlenek. Chrysalis představuje svět blízké budoucnosti, v kterém je prakticky vše identické, jako v tom dnešním. Až na pár zajímavých drobností jako je stroj na úpravu vzpomínek ... Přes svou krátkou stopáž film nenabízí žádnou velkou akci, ale spíše pobíhání a hádání hlavní postavy s někým dalším. Přesto vypadá celý film moc pěkně a je překvapující, že je uvnitř tak povrchní a v závěru tak předvídatelný. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sci-fi prekvapko z Francuzka, ktore by bolo prekvapenim este vacsim, keby nebolo tak okato podobne Spielbergovmu Minority Report. Podobne vizualom, zapletkou, dobov a priestormi, ci mnohymi futuro vychytavkami, ktorymi je film presyteny. Ano tych podobnosti je az prilis. Predsa vsak, je to film kvalitny a s vyraznou, vyrazne odlisnou atmosferou. Chrysalis je predovsetkym detektivka. Temna, drsna, odtazita, presne tak ako aj hlavny hrdina. Samotarsky detektiv s kamennou tvarou a dokonalou kondickou, ktoru aj vyuzie v par tvrdych kontaktnych subojoch do ktorych sa dostane pri honbe za vrahom (choreograf z Bourne Identity). Dobre fungujuci, celkom spletity pribeh bez problemov tiahne dopredu a to aj vdaka nadstardartnym hereckym vykonom. Potesia niektore naozaj skvele vizualne vychytavky a zvukove efekty (niektore audiovizualne stimuly su naozaj intenzivne). Nakoniec, ani ta okata podobnost s MR mi nebranila, aby som si film paradne uzival. Na druhu stranu som si ale stale bol vedomy toho, ze ona vizia blizkej buducnosti je mi veeeelmi povedoma. Jednoznacne vsak odporucam. (7.2/10) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

RENESANCIA+CYPHER Toto je presne ten typ filmov, ktorý ma vie dostať aj keď nemá najoriginálnejší scenár. Je to hlavne o tom citlivom prístupe, o atmosfére. Detektív zo starej školy, blízka budúcnosť, nádherná vizuálna stránka. Francúzi podobne bodovali už pri IMMORTAL a aj tentoraz trafili moju strunu, ktorá nie a nie zaznieť pri všeobecne uznávyných moderných sci-fi typu MATRIX či JA, ROBOT. Ak sa vám páčil spôsob, akým bola natočená GATTACA, toto by mohol byť film presne pre vás... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama