Reklama

Reklama

Podstata strachu

(seriál)
  • USA Fear Itself
Horor / Povídkový
USA / Kanada, (2008–2009), 9 h 7 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Mick Garris

Hrají:

Jeffrey Pierce, Rachel Miner, Mircea Monroe, Eric Roberts, Cynthia Watros, Clifton Collins Jr., Colin Ferguson, Josie Davis, Nicole Leduc (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

NBC začalo natáčet natáčet třinácti dílný seriál hororových povídek. Producenti svůj seriál vychvalují a prý bude děsuplný. Natáčení jednotlivých dílů se chopili známí režiséři, kteří už mají nějaký ten horror na svém kontě. Např. Stuart Gordon (Mistři hororu, Dagon), Brad Anderson (Mechanik), Mary Harron (Americké psycho), Breck Eisner (Creature from the Black Lagoon), Darren Bousman (Saw II, III a IV), Ronny Yu (Chuckyho nevěsta), John Landis (Americký vlkodlak v Londýně), Larry Fessenden (Jaws).... a další. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze uživatele Rychloskot k tomuto seriálu (11)

The Sacrifice (2008) (E01) 

Nejdřív jsem myslel, že půjde o hodně prokouknutelný kousek, ale příjemně mě překvapil. Příběh nakonec dopadl jak bych si přál. I když herečka, která hrála Virginii byla hrozná, fakt pornáčová ()

Spooked (2008) (E02) 

Líbilo se mi pojetí, protože člověk u podobného křivého poldy vlastně trochu chce, aby došlo na nějakou satisfakci. Doufal jsem, že neskončí happyendem, že vše vyšetří a dobrý, což se nestalo a za všechno zaplatil. Takže já jsem spokojený, hodně totiž tyhle "někdy musíš konat zlo ve jménu dobra" neberu ()

Family Man (2008) (E03) 

Tady mi to přišlo jako trochu slabší díl ze seriálu Médium. Myslím, že by to žena poznala úplně okamžitě. A dobrej tatík ve vězení se nepokusil o absolutně žadný normální plán, kromě fňukání "já nejsem já". ()

In Sickness and in Health (2008) (E04) 

Tady šlo o naprosto špičkový nápad a práci s komunikací mezi postavami. Co ale bylo naprosto nezvládnuté bylo závěrečné rozuzlení, kde jsem chvilku pátral, co se to vlastně odehrálo, než mi vyvstalo v hlavě pár otazníků... Takže do plného hodnocení chybělo málo, jen pár scénáristických rozhodnutí ()

Reklama

Eater (2008) (E05) 

Tady je úplně špičkovej kousek. Zatčený indián je superstrašidelný, prostředí tísnivé, postavy pěkně napsané, ale hlavně s Elisabeth Moss v hlavní roli udělali naprosto dokonalé rozhodnutí. Je skvělá herečka, sympatická a člověk ji věří policajtku. Taky jsem ho viděl fakt dostkrát! ()

New Year's Day (2008) (E06) 

Tady, stejně jako v díle "Dokud nás smrt nerozdělí" trochu selhal finální scénář, aby tu vyznělo překvapivé rozuzlení na konci. Tady taky na konci dílu vyvstalo v hlavě víc otázek, než že by si řekl člověk "jo tak takhle to je!", což je škoda, protože o to by mělo jít. Navíc neustálé posouvání v čase bylo trochu nepříjemné a hlavní herečka divná. ()

Community (2008) (E07) odpad!

Tady se jedná o odpad. Takové Rosemary má děťátko, ale bez pointy. Nechápu, jak lidem vymývají mozky a proč to neprovedli i Bobymu. Jen tak, aby žili v nějaké komunitě. Pár scén bylo docela vtipně vymyšlených, ale jinak okoukané, vyčpělé téma a navíc bez jakékoli pointy ()

Skin and Bones (2008) (E08) 

Tenhle díl se mi líbil asi nejvíc. Od příchodu tatínka domů až po poslední scénu byl strašidelný, Doug Jones zvládl práci na 10000% a i scénář byl dobře vymyšlený, dotažený a logický. ()

Something with Bite (2009) (E09) 

Tak tady se nedá hodnotit jako horor. Docela vtipný nápad, docela dobře provedený, ale je to hororová komedie, i když by se z psychopata na konci dalo vykřesat docela strašidelný přiběh, tak vznikla vlastně hororová komedie. V zásadě by mi to nevadilo, ale do této produkce se to nehodí ()

Chance (2009) (E10) odpad!

Tady šlo o pokus o psycho hru s rozdvojeným vědomím a celkově se na tom nepovedlo vůbec nic. Hlavně Ethan je extrémně nudný a nezáživný ()

The Spirit Box (2009) (E11) 

Jakž takž udělaná duchařská detektivka, ovšem s hroznou Annou Kendrick v hlavní roli. U příběhů takového rázu (takové "nevěřte/nevěřte") je potřeba, aby někdo hlavní roli zahrál špičkově, aby takový banální příběh nevyšel úplně naprázdno. Což se v tomto případě trochu stalo.. ()

Reklama

Reklama