Reklama

Reklama

Dolanův cadillac

  • Velká Británie Dolan's Cadillac (více)

Robinson ztratil ženu svého života, Elizabeth, která měla svědčit proti jednomu z největších zločinců Jimmymu Dolanovi. Než došlo k soudu, zahynula záhadně při „nehodě“. Zoufalý Robinson chce za každou cenu spravedlnost, a když selžou všechny legální prostředky, bere pomstu do svých rukou. Dolan jezdí ve svém cadillacu po dálnici a právě tu si zvolil Robinson jako místo odplaty… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Terva 

všechny recenze uživatele

....kdyby vás minul na ulici, ani si ho nevšimnete. Ale když se zamračil, ptáci padali z drátů. Na koho se zadíval, onemocněl na prostatu a pálilo ho při čůrání. Kam plivl tam uschla tráva. Pořád byl nějak mimo. I mimo čas. Byl králem nicoty.... Film natočen podle příběhu Stephena Kinga. Perfektní scéna je když se Robinson ( Wes Bentley ) učí střílet ze zakoupené zbraně ráže 44...první výstřel a já brečel smíchy. Ale zabít Dolana ( Christian Slater ) nebude tak jednoduché. On má totiž svůj Cadillac. Robinson chce však pomstu za svou lásku Elizabeth ( Emmanuella Vaugler ). A když to nepůjde přímo musí to udělat oklikou. CITÁT : Ať Bůh pomáhá tomu, kdo mu zkříží cestu.... Řvi, Dolane, řvi !!!! Pohled z Pekla je čistý a jasný... Výkon Christiana Slatera v Cadilacu na silnici č.71 západně od Las Vegas je perfektní. A jeho dialog z Robinsonem je excelentní....to se mi líbilo. Musím vyzvednou úžasný konec. Ano vím, pár chybiček se tam najde. Třeba ta lžíce od traktoru, v jednom záběru je lžíce velká a v dalším má lžíci úzkou....nebo pokládání poslední betonové tvárnice se dá taky zpochybňovat, ale to by byl spoiler. Hudbu dělal James Mark Stewart a je docela povedená. Zazní zde třeba Hold on od Crystal Kay. http://www.youtube.com/watch?v=SE-TFHg-epY ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Geniální Kingova povídka o jedné nemilosrdné a velmi originální pomstě, převedena do moderního, digitálního kabátku. Příliš se mi tato soudobá inovace nezalíbila, pro mě tím jakoby ztratila cosi ze svého "retra". Děj se odehrává v aktuálních letech a chybí mu Kingovská "zaprášenost". Slater byl jako krutý mafián dostatečně přesvědčivý. Wes Bentley jako slušný, vyrovnaný občan, jež za svým klidným zevnějškem skrývá touhu po odplatě, ve mě vyvolal rozporuplné dojmy. Kterak se snaží v mimice svého obličeje zápasit se strachem, touhou po odplatě a odvahou, mi místy přišlo až křečovité a spíše k pousmání. Celkové zpracování zapadá do průměru. Závěrečná scéna s mobilní konverzací mi přišla z hlediska vzniku povídky poněkud nejapná:) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo příjemné překvápko. Když se Wes Bentley naštve, tak klidně nechá bezcitného obchodníka s lidmi na sex a vraha své ženy Christiana Slatera pohřbít zaživa v jeho luxusním neprůstřelném cadillacu. Pomsta je sladká nebo v tomto případě spíš betonová vzhledem k tomu, že díra v silnici je tak akorát, aby tam auto typu cadillac v pohodě zapadlo a uvězněný maniak prosil o život jako smyslů zbavený. Je znát, že thriller byl natočen podle krátké povídky Stephena Kinga a tomu odpovídá i kratší minutáž. Wesley se Slaterem jsou jako dva nesmiřitelní protivníci opravdu dobří, ale Slater jasně se svými hláškami dominuje a pomalu se stává specialistou na záporné role. K dobru mu lze přičíst i fakt, že svého záporáka nijak nepřehrával. Výsledkem je stylová pomsta v brakovém balení. Mé hodnocení: 100% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda,kde se za lehce oživující dá považovat pouze atmosféra,která ale než svou kvalitou dokáže zaujmout spíše jistou neobvyklostí a vcelku i zajímavostí.Celé to tak alespoň chvílemi dostává vzhled slušného,potem a nasraností nasáklého psycha.Toť ovšem vše.Filmových mstitelů je od počátku kinematografie nespočítatelně a postava Robinsona v podání ne úplně šťastně obsazeného Wese Bentleye není rozhodně ničím vyjímečná,zajímavá či jakoliv jinak poutavá a pro děj výrazná.To spíše stojí za pozornost už Slaterův parchant,který jistým kouzlem oplívá a jeho scény a přítomnost film dost oživují a dodávají mu alespoň nějakou šťávu.Dolanův cadillac se ale jinak táhne jak týden před výplatou,na nějaké zvraty může divák rovnou zapomenout,celé se to ubíra jasným směrem,kde nemá šanci nic překvapit,není to napínavé,není to dramatické,není to drastické,je to zkrátka jalový béčkový vývar bez čehokoliv. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

První hodina se docela vleče a oproti přímočaré povídce události zbytečně natahuje, ale poslední půlhodinka filmu reputaci docela napravuje. Slater je prima a Wes Bentley se taky snaží. Kingova povídka je o dost lepší i když nepatří zrovna k mým nejoblíbenějším a s filmem je to hodně podobné. Není to nic světoborného, ale za podívaní (přečtení) to stojí. P.S: V úvodu mě naštvalo nenápadné slovní zaměnění hadráka Dolana za megasvini Flagga. Kingovi fandové ví o čem mluvím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel od května do června 2008 v Kanadě (Moose Jaw a Regina) a USA (Las Vegas). (GASTON73)

Reklama

Reklama