Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

JFL 

všechny recenze uživatele

Funny People mají jediný problém - je to velmi chytrý film vytvořený v mantinelech hlavního proudu. Pracuje tedy s určitými schématy a klišé, ale současně je obměňuje a nově realizuje. Kdyby takhle vypadla celá hollywoodská produkce, pak by to mělo velmi blahodárný vliv na kvalitu celé kinematografie a také na náročnost diváků. Další problém tkví v tom, že režisér má za sebou dva úspěšné a proslulé filmy, jenže jeho novinka je krokem trochu jinam a především dál. Apatow se ukazuje jako plně vyspělý autor a bravurní scenárista, který po dvou filmech, kde zkoušel, co si může dovolit, nyní pokročil dál a plně ustanovil svůj styl. Už nepracuje s formátem teenagerské ani romantické komedie, nýbrž melodramatu, přičemž způsob jakým Funny People mísí hrubozrnný humor se sentimentem a tragičností dokládá především dramaturgickou preciznos Apatowa. Výsledkem je úsměvně tragický i líbivě jízlivý film o stescích a emocionálních konfliktech vtipných lidí, aneb jsou hrubozrnné vtipy o smrti vtipné, když je říká někdo, kdo umírá? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemnej mix mezi komedii a drama, kterej vypada jak neco mezi Muzem na mesici a klasickou apatowkou o parte kamosu kecajicich (obcas fakt ultra) sprostarny a do toho nejaky ty vztahy. Jasne, Apatow tu nakousne zbytecne moc veci a celej film by moh mit klidne polovicni stopaz, ale co na tom zalezi, kdyz ty dve a pul hodiny naprosto perfektne utecou, i kdyz se clovek nepopada smichy za bricho a obcas je film spis smutnej, porad to je skvela zabava, navic obsazena skvelejma hercema. Sandler zase podava jeden ze svejch perfektnich dramatictejsich vykonu, kde nehraje jen nejakyho magora. Oproti tomu, ackoliv Rogen perfektne zhubnul a je super sympatickej, herecky dost zaostava. Nicmene dalsi plus filmu jsou skvele napsany postavy, ktery si clovek proste musi oblibit, i kdyz obcas delaj pekny sracoviny. No a to vse je navic moc prijemne natoceny, takze nemuzu jinak, nez cistejch 5*. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se označit Funny People za film mimořádný. Otázkou je, kam dal může Apatow tematicky zajít, protože se mi zdá, že uzavřel jednu kapitolu a vícekrát se toutéž cestou ubírat nemůže. Hořím zvědavostí už teď. ____ V kinematografii začíná podle všeho převládat tendence pohledů do zákulisí, známá z Wrestlera, Karamazů nebo JCVD. Moderní filmy prostě nemůžou ukazovat již jen plátno, ale i dění za plátnem. Film ožil a chce se nám ukazovat celý. Usiluje o totalitu. Vedle setření hranice soukromého a veřejného zásluhou vpuštění kamery k šukačkám i na stage tuto rovinu nastoluje ve Funny People druhá půle, kde se střetává obyčejná rodina Laury a slavný komik Simmons. První půle je naproti tomu autoreflexí vývoje v tvorbě samotného režiséra, ve které vyjednává starší a přisprostlá verze Apatowa ze 40 let panic, zastoupená Sethem Rogenem, s vyspělejší verzí Apatowa z Funny People, kterou ztvárnil Adam Sandler. Psychologičtější výklad by se možná snažil naznačit, že postava Rogena je stínovou postavou v nevědomí Sandlera, jeho odštěpeným komplexem: minulostí komunikující v nitru člověka do té míry s jeho přítomností, že je schopna zcela nově ukázat lidský život. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow ohromně filmařsky vyzrál a je radost sledovat, jak dokáže existenciální drama vycpat fóry o koulích, aniž by to působilo nepatřičně nebo lacině. Funny People jsou pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení roku, protože dokazují, že i současný král hrubozrné komedie dokáže točit citlivě, nevtíravě a vůbec v mnoha směrech jinak, než byste po jeho předchozích filmech čekali. V tomhle světě bych dokázal strávit i víc než dvě a půl hodiny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)
  • Adam Sandler sa cítil previnilo, keď hovoril nechutné vtipy o ženách vo filme, kvôli svojim dvom dcéram. (Flipper)
  • Soundtrack obsahuje skladby od bývalých členov The Beatles a ich sólových projektov, ale ani jednu od samotných Beatles. (Flipper)

Reklama

Reklama