Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Na návrat mistra hororu Wese Cravena jsem čekal jako panna na oc*s a ono to dopadne takhle ? Člověku se ani nechce věřit, že tohle režíroval Craven. Naprosto dementní scénař, který musel Craven napsat buď ožralej, nadrogovaný a nebo kombinace obojího ? Herecké výkony na úrovní českých seriálů. Pfuj na tohle chci co nejrychleji zapomenout a snad Wes dostane rozum a buď se na další kariéru vykašle a nebo zase začne točit pořádné horory. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé, až moc hloupé.. ale Craven holt umí točit tak, aby to alespoň nenudilo. Kdysi dávno jsem koukal na dost podobný film, a to bylo v porovnání s tímhle k uzoufání nudné (nemluvě o hlouposti). A já od tohodle slasheru upřímně neočekával vůbec nic. Možná proto mě nakonec tahle hloupost pobavila :) ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Odpad tomu nedám, protože jsem viděl daleko více horších hororů. Tohle tvrzení má však i svojí druhou polohu. Viděl jsem totiž i daleko lepších hororů. Tohle je snad nejhorší horor od slavného Wesa Cravena!!! Pokud si odmyslíte hloupou historku o zlé duši (jak se dokáže přenést do někoho jiného?), tak je to Vřískot jak překopírák. Děcka + nůž + zabíjení v malém městečku = není to až moc nápadné?! Je a až moc. Jenže tam, kde Vřískot baví i straší zároveň, tak VSMD (zkracuji pro urychlení) nebaví a nestraší. Ty okaté a klišovité lekáčky člověk dříve čeká. Ba co více postava, postavy a vlastně vše kolem je od první vteřiny bezvýznamné. Nikdo mi nebyl sympatický a pokud někdo zemřel, tak jen zemřel. Jedno se však povedlo. Tento film sebral mých 107 minut! ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tak na rovinu musím říct, že vraždy byly naprosto o ničem - bez fantazie a odbyté. To bych od Wese, nebo vůbec od někoho, kdo je v hororovém průmyslu tak dlouho, čekal fakt víc. Taky se mi nějak nezdála ta přeměna hlavního hrdiny z naprostého posery během pár hodin v takového tvrďáka. Ale jestli něco k teenage hororu patří, tak jsou to právě takováto klišé. Jinak si nemůžu stěžovat. 65% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Veľký vták bez štipky fantázie, to je skutočná nočná mora. Podobne je na tom aj rozparovač z Rivertonu, ktorý sa za takého operenca prezlieka, bohužiaľ nemá invenciu. Akýmsi štepárskym nožom monotónne podrezáva svoje obete, rovnako jednu za druhou akoby pracoval v ovocnom sade. Problém nebol v jednoduchosti, ktorá sa spája s tínedžerskou vyvražďovačkou, ale v tom, že sa tejto jednoduchosti vzdáva. Najmä v spôsobe, akým prezentuje rozdvojenosť osobnosti, prevteľovanie duše mŕtveho rozparovača. Mal som z toho guláš, Craven to prekombinoval, prestával som sa v tom skrátka orientovať. Už v úvode som začínal tušiť, že zámer autora môže aj nevyjsť. Rozprarovača zabili veľakrát na to, aby znova ožil. Postavy tínežerov boli šedou nediferencovanou masou. Jedinú, ktorá sa ako-tak odlišovala - náboženskú fanatičku Penelope (Zena Grey) - skolil vrah medzi prvými. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)

Reklama

Reklama