Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Potvrdila sa Moja ignorácia k tunajśím hodnoteniam....je to proste jednoduchá horror zábava , ktorá nadýchava energiu z ELM a SHADOWBUILDER. Z toho, že figuranti sú " násťročný " snáď nezačnem škúliť. Craven stárne ( ako každý z nás ) a na svoje obnosené režisérske kolená pestuje " for teens scary " kultúru , niekedy viac a niekedy menej úspešne - aj to sa cení. Pitvať scenár je zbytočné , každopádne žiadna urážka a už vôbec nie odpad - ten ma totiž pár x oslovil. Craven scenáristický aj režisérsky potenciál má a je mi 1 , ako dopadne SCR 4. Yo - jinak ale absolutní souhlas s komentama kolem. Mám prostě hodně bodů....tak co s nima nadělám ?...ráda bych přidala ještě 2 , ale nemám čas. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tak na rovinu musím říct, že vraždy byly naprosto o ničem - bez fantazie a odbyté. To bych od Wese, nebo vůbec od někoho, kdo je v hororovém průmyslu tak dlouho, čekal fakt víc. Taky se mi nějak nezdála ta přeměna hlavního hrdiny z naprostého posery během pár hodin v takového tvrďáka. Ale jestli něco k teenage hororu patří, tak jsou to právě takováto klišé. Jinak si nemůžu stěžovat. 65% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Wesa Cravena (séria "Vreskot" a "Nočná mora v Elm Street") som čakal niečo iné. Skrátka šliapol vedľa. Nie že by to bol film zlý, ale sám o sebe do seba nezapadá. Skrátka klasický slasher a duchárčina (naviac démonická) mi neprišla na chuť. Zo začiatku som bol nadšený z toho, že film nemal ani 10 minút a už sa rozbehli doslova jatky. Postupne vo mne moje nadšenie klesalo. Hlavní hrdinovia mi boli nesympatickí, správali sa hlúpo a boli nudní v tom, čo robili. Skrátka ma sklamalo to, že to boli šestnásťroční pubertiaci. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Odpad tomu nedám, protože jsem viděl daleko více horších hororů. Tohle tvrzení má však i svojí druhou polohu. Viděl jsem totiž i daleko lepších hororů. Tohle je snad nejhorší horor od slavného Wesa Cravena!!! Pokud si odmyslíte hloupou historku o zlé duši (jak se dokáže přenést do někoho jiného?), tak je to Vřískot jak překopírák. Děcka + nůž + zabíjení v malém městečku = není to až moc nápadné?! Je a až moc. Jenže tam, kde Vřískot baví i straší zároveň, tak VSMD (zkracuji pro urychlení) nebaví a nestraší. Ty okaté a klišovité lekáčky člověk dříve čeká. Ba co více postava, postavy a vlastně vše kolem je od první vteřiny bezvýznamné. Nikdo mi nebyl sympatický a pokud někdo zemřel, tak jen zemřel. Jedno se však povedlo. Tento film sebral mých 107 minut! ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Na návrat mistra hororu Wese Cravena jsem čekal jako panna na oc*s a ono to dopadne takhle ? Člověku se ani nechce věřit, že tohle režíroval Craven. Naprosto dementní scénař, který musel Craven napsat buď ožralej, nadrogovaný a nebo kombinace obojího ? Herecké výkony na úrovní českých seriálů. Pfuj na tohle chci co nejrychleji zapomenout a snad Wes dostane rozum a buď se na další kariéru vykašle a nebo zase začne točit pořádné horory. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)

Reklama

Reklama