Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých príbehov, ktorý ak ma pevný základ v slovnej formulácií... "podľa skutočnej udalosti", upadá na prevedení a celkovom hodnotení. Samozrejme, česť výnimkam. Fakt hruza, pretože tu vážne nie je čo... ak by som to porovnaval s "Drag Me to Hell" tak aj 2* sú ešte veľa... Príbeh má potenciál, ale pod inou taktovkou a s iným zložením, takto 3/10 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Moc dobře udělaný horor. Od scénáře, přes hudbu a atmosféru, výkony herců až po skvělé triky. Samozřejmě, své mušky to má, ale ty hravě překryjou klady tohoto filmu. Některé scény jsou opravdu vcelku dosti nepříjemné a skvěle udělané. To, že film staví na reálném základu sice již dnes nikoho neohromí, ale v tomto provedení to filmu dává ten správný hororový nádech. Byl jsem překvapen a jen doporučuji. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomím, jaké stupidity jsem byla nucena ve svém oblíbeném "baf-žánru" v posledních letech vydržet, jsem za "Hrůzu v Connecticutu" neskonale vděčná. Kdyby ještě trochu více zapracovali na nějaké té originalitě, pořešili psychiku postav (skvělý Kyle Gallner) a přidali ještě pár lekaček (fungují skvěle), byl by to plný počet. Ale i tak nadprůměr.;-) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Konzumní morbidita pro jednadvacáté století aneb Silent Hill v Amityville... Filmy, kterým máte uvěřit, protože se to stalo nebo protože by se to třeba mohlo stát, mohou být vyprávěny různě. Peter Cornwell vsází ve svém The Haunting in Connecticut na obrazotvornou stránku věci, na působivou moderní kameru, na maximální možné tempo příběhu a co možná nějvětší počet pohledů do tváře zla. Pro mě však víceméně bezostyšně a zbytečně tlačí "na pilu", jako by se sám bál trochu tajemnějšího minimalismu, bez zbytečného předehrávání a vnucování dílčích (vý)jevů. Já sám bych klidně vsadil na dokumentárnější syrovost, něco ve stylu úvodních a závěrečných fototitulků, kde by příběh nejen otevřeně vyprávěl, ale taky dokázal klást znepokojivé otázky. Bezchybně funguje atmosfericky přená hudba Roberta J. Krale, snad akorát škoda té absence čistě nehudebních, na zvuku/ruchu postavených pasážích. Takže celkově? Jedna nepěkná historie, jedna velmi pěkná Amanda Crew, jeden překombinovaný závěr a jeden napůl zplacený úvěr (pro atmosféru). Duchařina, která říká víc, než by musela, přesto ji však v rámci žánru řadím k malým překvapením. [final rate: 65%] ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomilá duchařina snažící se navázat na oldschoolovou americkou tradici žánru. Jak už zde bylo několikrát vytesáno v kámen, nestaneme se zde svědky ničeho byť jen vzdáleně připomínající originální filmový počin. Vše je od začátku předvídatelné a je tak hned jasné na čem filmaři staví především. Herecký ansábl ušel, jen mi moc neseděl představitel hlavní role... totiž, že ostatní ho hravě přehrávali a to včetně těch dvou děcek. Škoda, že tam nebylo více Amandy Crew, to by bylo velice příjemné zpestření. Prostě lepší než drátem do oka, řekl bych .) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • I když Elias Koteas vypadá ve filmu mnohem starší, než je Virginia Madsen, je ve skutečnosti starší jen o šest měsíců. (Chatterer)
  • Když jsou Matt (Kyle Gallner) a reverend (Elias Koteas) v ústavu, sledují režisérovu prvotinu Ward 13 (2003). (Campbell)
  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)

Reklama

Reklama