Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jistě, v poslední době se v tomto žánru málokdy setkáme s nějakým vydařeným kouskem. Haunting určitě neoslní, možná i zapadne. Já jsem s výsledkem poměrně spokojen, protože ač není tento horor strašidelný (až na pár momentů), tak příběhově je zde i jiná linie. Tato linie je o chlapci s rakovinou, kde by tvůrci sice mohli na tomto ději více zapracovat, ale zajímavé to je. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud se rádi bojíte a věříte na prokleté domy s pohnutou minulostí sáhněte po tomto hororu natočeném podle skutečných událostí. Děj se odehrává v roce 1987 a rodina přestěhující se kvůli synovi trpícím rakovinou do levného domu v Connecticutu nemá vyhráno. V domě straší a není se čemu divit když je zde stará márnice ve které se v dávné minulosti prováděli zvěrstva na mrtvolách, pořádali se tu spiritistické seance a podivné rituály. Noví nájemníci a především syn se stanou v domě svědky podivných úkazů, halucinací zpočátku přisuzovaných lékům na rakovinu (voda na podlaze se třeba změní v krev) nebo zvláštních snů (mrtvolám jsou odřezávány víčka) a nechybí ani záhadné bytosti nebo zohavené mrtvoly. Film disponuje kvalitním a zkušeným hereckým obsazením (Madsenová, Koteas, Donovan) a mladšími zástupci jsou Kyle Gallner nebo hvězdička Amanda Crew. Film umí solidně místy vyděsit, ale občas vytahuje na diváka obehrané lekačky. Povinná zlověstná atmosféra je samozřejmostí a závěr je přehnaný a nepříliš věrohodný. Solidní horor. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Rodina se přestěhuje do Connecticutu, v novém domě si jejich dosti nemocný syn vybere místo na spaní ve sklepě, ve kterém jsou dveře, které nejdou otevřít, ale nikomu to nevadí a nechají ho tam spát. True story. Neříkám, že by něco oním podíváním vyřešili, ale.. jsou to dementi a atmosféra pak stojí za prd. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hrůza v Connecticutu“ v rozhodně není úplně špatným hororem, což mě docela překvapilo, protože jsem čekal nějakou špatnost. Jenže tohle je film, který má zběsilé tempo, hlavně v tom, jaké jsou zde zobrazovány obrazy hrůzy. A že jich skutečně je. Od těch, které jsou poměrně realistické, až po nějaké ty ektoplazmy, které se prohánějí vzduchem. Psaní na těle je skutečně hnusné. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Hrůza to teda fakt byla, to se musí nechat. Tento snímek není nic jiného, než samoúčelná vykrádačka, která dává fádnosti nový rozměr. Na začátku se nás tvůrci snaží navnadit tvrzením, že jde o příběh podle skutečné události, ale velmi rychle vám dojde, že tohle má ke skutečnosti zatraceně daleko. A když opomenu takové úlety, jako že například autoři v životě neslyšeli o razkladu tkání, zůstává nám pouze nemastné, neslané a okoukané cosi. A ten rozjezd v poslední půlhodině to už neměl ani sebemenší šanci zachránit. No jo no... Kdyby to alespoň tak zoufale nepřipomínalo The Amityville Horror říznutý Silent Hillem... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na skutečných životních příbězích Ala a Carmen Snedekerových, kteří žili v bývalém starším pohřebním ústavu v Southingtonu v Connecticutu, konkrétně v ulici 208 Meriden Avenue. (Chatterer)
  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)

Reklama

Reklama