Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (514)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už to není co to bývalo, ale čas se holt nedá zastavit. Naštěstí ZBRAŇ 4 pořád neztratila své důležité prvky, akce je pořád hodně dobrá (celá úvodní scéna, pak honička na dálnici anebo průjezd mrakodrapem jsou vynikající) a vtípky jsou taky dost slušné (jen Rock a Pesci to místy zbytečně přehánějí). Jet Li je jako záporák bezkonkurenční. Opravdu si tu roli užíval a zatraceně mu to na špatné straně barikády sekne. SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 4 už není taková bomba jako předchozí díly série, ale pořád je to nadprůměr. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá a má nejoblíbenější Smrtonosná zbraň! Film se nezdržuje s úvodem, těží ze zažitých vtípků, hlášek, narážek a vztahů z minulých dílů, přičemž vše funguje jako dobře namazaný stroj... Jako stroj na zabíjení, kterým je Jet Li a jeho fantastické bojové umění! Smrtonosná zbraň 4 nenápadně jde s dobou, co se týče akce - ta je zde ze všech sérií nejlepší (takový průjezd věžákem je ještě lepší než obdobná scéna v novějších Transformerech), ale svým vyzněním zůstává pěvně ukotvená v nezapomenutelné atmosféře raných 90. let. Klišé, neklišé, Smrtonosná zbraň 4 téměř chytá za srdce. 9/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásné a důstojné rozloučení s jednou ze dvou nejlepších policejních sérií co kdy byla natočena. Více než kdy jindy se nám zde objevují odkazy na to že jsou už naši hrdinové opravdu trošku staří na to aby skákali po střechách, absolvovali nekonečné souboje a přestřelky. Prostě postavy zestárly a my všichni s nimi. Jediná role Chrise Rocka kdy mi vyloženě nelezl na nervy. Rozhodně chválím závěrečné fotoalbum. 80% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najslabší diel. Naháňačka na diaľnici, úvodná akcia a chémia medzi Gibsonom a Donner to dvíhajú do pozerateľného stavu, ale inak je to pomerne nefunkčné a unikla z toho celá ľudskosť, ktorú symbolizovali najmä scény s Murtaughovou rodinou. Už je to len nie príliš vtipný akčný sitcom o neschopných násilníckych policajtoch a nedíva sa na to najlepšie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi každému je jasné, že táto časť je zo série jednoducho najslabšia, no povedzme si, že keby sa to hodnotilo ako samostatný film (cháp nie zo série), bol by určite skvelý. Niektoré vecičky sú síce podávané nasilu, no dvojica stále srší humorom a znova skvelo hláškuje. Film je už viac precitlivelý a príliš pretiahnutý, čo sa nevyplatilo. Ale inak super. Aj akcia aj humor. 80%. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Severoamerické tržby byly 130,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 285,4 mil. (NIRO)
  • Ve scéně v Rogerově (Danny Glover) domě, kdy Wah Sing Ku (Jet Li) pošle obloukovým kopancem k zemi Riggse (Mel Gibson), lze vidět, že ho ve skutečnosti nekopl. (PlayEasy)
  • Scénář filmu byl neustále přepisován. Během natáčení se ještě pracovalo na jeho závěru. (HellFire)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama