Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Oooo, jak velice pěkně zpííívali :-) Roztomilá jednohubkovitá záležitost vtipně linoucí laciným rozpočtem a roztomile připitomělým příběhem. Ačkoli nepatřím ke skalním fandům Neila Patricka Harrise, rád připustím, že tahle rolička mu ohromně sedla; co mě však na tomhle operetním dílku potěšilo nejvíce byly písně samotné - texty, vložené recitativy a samotné pěvecké výkony. Děkuji pěkně, rád doporučím dál... 70% ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený "seriál", ktorý má AŽ tri dvadsaťminútové diely. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi Barneyho, resp. Neila Patricka Harrisa z HIMYM. Ako sme sa mohli presvedčili už v niektorých častiach tam, spieva vskutku obstojne. Taká malá zlatá jednohubka, ktorá je okrem iného i dobrou paródiou hrdinských komixových adaptácií. ()

Reklama

Revanx 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Spievajúci Neil Patrick Harris je výborný, ale ani ostatní nezaháľali a dokopy vytvorili skutočne veľmi milú záležitosť, ktorá trvá dokopy iba nejakých 40 minút. Treba však povedať, že toto nie je zďaleka záležitosť pre každého. Ale ak nemáte nič proti low cost kulisám, spevu a neodradí vás ani úplne priamočiary dej, tak budete spokojní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Whedon vie vynikajúco narábať s minimom rozpočtu. Bohužiaľ horšie je to so scenárom, ktorý hlavne v prvej polovici nevie nakopnúť príbeh správnym smerom. Piesne sú vynikajúco napísané, ale majú strašnú produkciu. Nehodia sa tam gitary ani rockové bicie, chýba v nich miesto pre orchester a dychy. Dosť sklamanie, ale záver stojí za to a prináša to, (aj) pre čo sme milovali Buffy a Firefly - emócie! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon má prostě dobrý nápady. Spojil elitní seriálové herce v čele s legen "wait for it" dary Neil Patrickem Harrisem do jakéhosi hybridu, který je k prasknutí nabitý nápady. Zlej doktor jako sympaťák a proti němu namachrovanej "klaďas" Captain Hammer jako totální namyšlenej debil. Kdyby se to odehrávalo na americký střední tak Nathan Fillion je hráč americkýho fotbalu a šikanuje nerda Harrise. Celý je to navíc muzikál. Nejde to moc dobře popsat, ale je vidět, že s talentem opravdu může být za málo peněz hodně muziky. These are not hammers. Hammer is my penis. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Spousta fanoušků Josse Whedona si mylně myslela, že rozmazaný objekt, který je vidět vlevo v okně, když v úvodní scéně Dr. Horrible mluví přímo do kamery, je model kosmické lodi Serenity, která měla připomenout Jossův seriál Firefly (2002), kde hrál také Nathan Fillion (kapitán Hammer). Ve skutečnosti to však byl pouze obrys hrnců a pánví pověšených v okně, který náhodou připomněl svým tvarem známou loď. (HappySmile)
  • Omračující paprsek Dr. Horribla, který později přemění na smrtelný paprsek, je omračující zbraň, kterou nosí vojáci Alliance v seriálu Firefly, avšak zde ji má Dr. Horrible obráceně. (HappySmile)

Reklama

Reklama