Reklama

Reklama

Škola života

  • Velká Británie An Education (více)
Trailer 1

Divoké dospívání v divokých šedesátých. Píše se rok 1961 a atraktivní, chytrá, šestnáctiletá studentka Jenny (C. Mulligan) poslouchá desky Juliette Greco, ochutnává počátky ženství, sní o výjimečných zážitcích a životě zahaleném do cigaretového dýmu „gauloisek“. Vítejte v poválečném, předbeatlovském Londýně v době, kdy upjaté maloměstské poměry dávají jen stěží tušit, že zlatá šedesátá už klepou na dveře... Film je adaptací memoárů novinářky Lynn Barber. Do režisérské židle usedla dánská režisérka Lone Scherfig (Wilbur se chce zabít, Italština pro začátečníky) a scénář napsal známý spisovatel Nick Hornby (Všechny moje lásky, Jak na věc). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (368)

larelay 

všechny recenze uživatele

film som mala rozpozerany snad pol roka. Ani neviem preco, ale vzdy mi nieco vbehlo do toho, aby som to dopozerala a potom som vzdy zabudla, ze som ho vobec pozerala. Znamena to, ze bol ten film zabudnutiahodny? Nie, to rozhodne nie. Ale poslednych 20 minut ma teda patricne znechutilo, to sa musi uznat. Kazdopadne sa tesim na dalsi kusok od pani reziserky. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony Carey Mulilgan a Petera Sarsgaarda jsou víc, než obdivuhodné. Oba dva jsou tak strašně přirození, až úplně zapomenete, že jsou to vlastně herci a své pocity jen předstírají. Nedivím se, že Carey dostala za svůj výkon Zlatý Glób, já bych jí dal rovnou Oscara. Je neuvěřitelně přitažlivá, charismatická a přirozená. Totéž samozřejmě platí i o Peterovi (ne, nejsem gay), ale výkon Carey mě zaujal více. Bohužel s filmem jsem měl trochu potíže. Vůbec mne nezaujal. Co mě jen zaujalo krom výše popsaného byl Alfred Molina - on je snad čím dál tím víc tlustší, ne ? ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

An Education si nohy podkoplo hned na samym začátku - jakmile se rozhodlo stavět na notně schématických, průhledných a v neposlední řadě extrémně nezáživných memoárech. Hornbyho rukopis tam jinak znát je a lze ho jedině chválit - spolu s vynikající Carey např. z průměrný naivky udělali relativně komplexní postavu -, ale na víc než tři hvězdičky to prostě bejt nemohlo. I přes tu jednu zmínku mistra Camuse a opening titles s vysoce návykovym Floydem Cramerem v zádech... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

To, čím byl pro mě Předčítač minulý rok. Tím je pro mě An Education pro tento rok. Někdo mladý se zamiluje do někoho staršího. Neustále opakované téma, které se liší postavami, stylem vyprávění apod. Tenhle si mě získal svým dívčím pohledem. Díky němu, se ve vašem nitru objeví vaše vnitřní dívčí já. A my chlapi můžeme jen tiše závidět, jak to mají v něčem holky prostě jednoduchý. Tak moc jsem Jenny záviděl její Paříž... Tak moc jsem Jenny záviděl její kulturní možnosti... Tak moc jsem Jenny záviděl její vzdělání... Její den v Paříži bych chtěl někdy zažít. Snad se mi to někdy v životě splní. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Dospívající holka si místo školy trochu povyrazí, aby posléze zjistila, že život není žádný med, a že k tomu, aby něčeho dosáhla, bude muset vynaložit mnohem větší úsilí, především to studijní. Herecké výkony jsou přirozené a jsou jasným lákadlem pro diváka. Mnohým také napoví, jak "zpracovat" rodiče oné dívky. Jinak mě ale tahle životní etapa jedné britské studentky nenadchla. 55% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se natáčel na jaře 2008 v Londýně, Oxfordu a Paříži. (POMO)
  • Když se režisérka Lone Scherfig dozvěděla, že je 22letá Carey Mulligan o tolik starší než fimová postava 16leté Jenny, měla pocit, že to naruší celý film. Obavy se vytratily, jen co herečku spatřila. (virus10)

Reklama

Reklama