Reklama

Reklama

Škola života

  • Velká Británie An Education (více)
Trailer 1

Divoké dospívání v divokých šedesátých. Píše se rok 1961 a atraktivní, chytrá, šestnáctiletá studentka Jenny (C. Mulligan) poslouchá desky Juliette Greco, ochutnává počátky ženství, sní o výjimečných zážitcích a životě zahaleném do cigaretového dýmu „gauloisek“. Vítejte v poválečném, předbeatlovském Londýně v době, kdy upjaté maloměstské poměry dávají jen stěží tušit, že zlatá šedesátá už klepou na dveře... Film je adaptací memoárů novinářky Lynn Barber. Do režisérské židle usedla dánská režisérka Lone Scherfig (Wilbur se chce zabít, Italština pro začátečníky) a scénář napsal známý spisovatel Nick Hornby (Všechny moje lásky, Jak na věc). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (367)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z deja filmu si už veľa nepamätám (neskôr som sa k nemu vrátil ešte raz), ale v hlave mi utkvela dokonalá atmosféra začiatku 60-tych rokov. Ten film snáď nebol natočený v roku 2009, ale možno je to reštaurovaný a dodatočne kolorovaný film Francoissa Truffauta, kde boli digitálne nahradené tváre Belmonda a Jeanne Morreau Carey Mulliganovou a Peterom Sarsgardom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, že je to v podstatě obyčejný příběh ze života, a že bych od něj neměl čekat nic převratného, ale... Ale na můj vkus je asi až příliš obyčejný, tuctový, nesčetněkrát viděný, slyšený, čtený... Zkrátka nic extra. Líbila se mi dobová atmosféra, to ano, fajn byla i milá Carey Mulligan (přemýšlím, kdy a v čem jsem naposledy viděl mladou herečku, která by se tolik podobala Audrey Hepburn), ale jinak mě Škola života neoslnila. Od scénáře Nicka Hornbyho jsem rozhodně chtěl víc. Film začíná podobně jako polozapomenutá generační výpověď Beat girl, ale vyvíjí se a končí jinak - hůř.__P.S. Zdálo se mi to, nebo se Peter Sarsgaard ze sebe snažil dělat Ewana McGregora?__P.P.S. Do role, které se ujal Alfred Molina, bych si představoval někoho víc "britského". ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Dospívající holka si místo školy trochu povyrazí, aby posléze zjistila, že život není žádný med, a že k tomu, aby něčeho dosáhla, bude muset vynaložit mnohem větší úsilí, především to studijní. Herecké výkony jsou přirozené a jsou jasným lákadlem pro diváka. Mnohým také napoví, jak "zpracovat" rodiče oné dívky. Jinak mě ale tahle životní etapa jedné britské studentky nenadchla. 55% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ondro, měl jsi pravdu. My hornbyovci jsme sice nevychovatelní a nevzdělavatelní, ale možná právě proto jsme vhodný materiál pro vědu- a samozřejmě Education, ačkoliv naše racionální slupka se zdráhá uvěřit tomu, že existuje někdo, kdo by odhodil Oxford kvůli nějakému floutkovi. Jen škoda, že ne Cambridge:) ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že takovýhle druh filmu se mi zamlouvá... ztvárněním mi opravdu dost připomíná One Day, kterého se režisérka zhostila stejně dobře a také se mi moc zalíbil. Obsazení bylo milé, oba hlavní herci zahráli své role přirozeně a procítěně! Samotný děj bych rozdělila do několika částí: 1.kapitola: RUTINA, 2.kapitola: VYJEDNÁVÁNÍ, 3.kapitola: OKOUZLENÍ, 4.kapitola: PODLEHNUTÍ A VÝHODY, 5.kapitola: KONFRONTACE, 6. kapitola: PROZŘENÍ (inspirováno seriálem HIMYM - Platinum rule). Hezký příjemný snímek, který mi přesně sedl do nálady! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se natáčel na jaře 2008 v Londýně, Oxfordu a Paříži. (POMO)
  • Jedna z prvních scén, když David (Peter Sarsgaard) zastaví autem a pomáhá Jenny (Carey Mulligan) s jejím cellem dovnitř, nakládá ho předkem do auta. Později, když si ho Jenny bere z druhé strany, měla by ho tahat opět krkem napřed, ale tak tomu není. (Aknah)

Reklama

Reklama