Reklama

Reklama

VOD (1)

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku podezřívám samotného Cage že shání prachy na koks a proto hraje v tolika filmech. Ten člověk vezme prostě cokoliv co mu nabídnou. Ale teď trošku vážně, neměl jsem s ním ve Špatném poldovi jedinej problém. Tuhle ťáplou roli zvládnul naprosto s přehledem. Ani moc k ruce nepotřeboval nějakou výpomoc. Prostě jen tak si to 2 hodinky odchodí, odkouří, odšňupe a sem tam si i vsadí na zápas. Jižanská pohoda. Nepobral jsem snad jen ty halucinogení scény s leguánama. 55% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letech... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil... Až mysteriózní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam... Remaku jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluji si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Keitelovi z původní verze... Už jeho vizáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera, a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně... a vyjebal úplně se všemi... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se zfilmovanou sondou do světa moderního feťáka-poldy... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách... Já s čistým svědomím mohu tvrdit, že "TAKHLE TO JE"... A proto dávám za 5*, protože je film pro mě prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou... /95% + FILM ROKU/ ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Terence McDonagh, postava, o které se mluví jako o znovuzrození Nicolase Cage. Zvláštní, řekl bych, vzhledem k tomu, že předvedený herecký projev se příliš neodlišuje od jeho standardu. Vnímání diváka je tu ovšem soustředěno na splynutí herce a role, které dopadlo na výtečnou. Poručíkova pomatená mysl si přímo žádá přehrávajícího jedince s nekonzistentními výkony. Cage tedy sice vychází jako relativní vítěz, ale příslib do budoucna bych v tomto snímku nehledal. Za to Werner Herzog je pro mě tvůrcem, kterému je potřeba se i nadále věnovat. Ve svém nejnovějším počinu předhazuje divákovi snímek se spletitým dějem, kde se jednotlivé linie vzájemně proplétají a doplňují. To by samo o sobě nejspíš nebylo nijak zajímavé, kdyby tvůrci každé takové dějové linii – ať je sebemenší – nevěnovali ohromný prostor, ve kterém se sama rozvíjí, resp. žije vlastním příběhem. Příkladem budiž zdařilá část se sázkařem, která zpočátku vypadá jako slepá ulička, ale postupem času na sebe nabalí další dějové peripetie, resp. část, kdy se McDonagh vydává požádat jiného veřejného činitele o „laskavost“. Snímek se díky tomu odvíjí poměrně dynamicky, neboť divák příliš neví co očekávat (od filmu ani McDonagha!), která postava z minulosti se vrátí, či které ze záplatek se bude věnovat více prostoru. Za problematickou část považuji zejména konec. Líbí se mi, že největší hajzl z celého snímku, zfetovaný (!) McDonagh, odchází jako jednoznačný vítěz, ale jsem trochu znechucen z návratu zachráněné postavy ze začátku filmu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční krimi, které zaujalo hlavně charakterem hlavní postavy. Tak vtipně-závislého poldu jsem ještě neviděl. Tento film udělal hlavně skvělý výkon Cage, který si hraní vysloveně užíval. Trochu mi vadila dvouhodinová stopáž, která díky pomalému stylu vyprávění občas působila trochu přetaženě. 70% 05.09 2010 ()

larelay odpad!

všechny recenze uživatele

Herzog zacina byt pre mna synonymom najvacsieho filmoveho zla. Tento film je stelesnenim uplneho utrpenia. Co to malo byt? Vacsiu blbost som uz davno nevidela a dufam, ze coskoro ani neuvidim. Nech mi to odpoustia vsetci z vas, ktori dali tomuto filmu viac ako jednu hviezdu. Okrem Evy Mendes v tomto braku nebolo nic, co by stalo vobec za zmienku. A pokial niekomu tento film prisiel vtipny, tak mne jedine v tom, ako priserne je blby. Otrasna kamera, otrasne herecke vykony, blbe, doslova blbe dialogy, absolutne ziaden pribeh, len nejake spajanie a zliepanie viacerych dejovych linii, ktore sa mozu zdat ako podstatne, ale pritom znamenaju houby, otrasna hudba a proste cely film uz od uvodnych dialogov vyzeral ako nejaky brakovy televizny film z roku 1991, ktory vysielaju o pol tretej v noci na JOJ-je, hned po Chuckovi Norrisovi. A ano, vacsina to nazyva old-school, ja to nazyvam brakove Cecko. Dopozerala som to len kvoli korekciam titulkov, inak by som to vypla po desiatich minutach, kedy som pochopila, ze tadialto cesta nevedie. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Podľa Wernera Herzoga muselo byť použitých 2 400 plechoviek bezkofeínovej kávy, aby voda vyzerala vo väzenskej scéne ako riečna. Najprv sa pokúsili použiť farbu, ale tá sa ukázala ako toxická, potom produkčný tím použil bežnú kávu, ale herec ju absorboval kožou. (Arsenal83)
  • „Scéna tancujúcej duše“ je zjavnou poctou Herzogovej ranej klasike Stroszek (1977), ktorá obsahuje ikonickú scénu tancujúceho kurčaťa v podaní presne tej istej piesne Sonnyho Terryho „Old Lost John“. (Arsenal83)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama