Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Divadlo je něčím na hony vzdálené televizní zábavě nebo filmu. Jednoho večera jsem náhodou zahlédl na CT2 tento krátký snímek divadla Sklep. Bylo to opravdu nečekaně příjemné a pozitivní. Obecně v TV jsou takováto vystoupení o dost slabší než naživo, jelikož působení herců na diváka není přímé. I tak šlo o zdařilou porci zábavy. Závěrečná kritická diskuze nad Biblí je sice v kontextu vnímání duchovního světa hodně drsná, ale pro lidi beroucí to s nadhledem, neskonale vtipná a originální. Lidi, choďte do divadel. Takové věci je nutno vidět živě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jsem se párkrát nezasmál, ale bránice mi zrovna ve švech nepraskala, což mě dosti zarmoutilo, neboť jsem to pří pohledu na zdejší hodnocení prostě očekával. Závěrečný kritický rozbor Bible jsem neshledal zdaleka tak úžasným. Dovedl bych jej vymyslet vtipněji, troufám si tvrdit. Mnohem vtipnější mi přišla úvodní část, kde se potkaly dvě autíčka. Hudební vložky byly totálně o ničem. S hodnocením tady nebudu určitě bláznit. Viděl bych to na takové tři. ()

Reklama

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Geniální recenze knihy, na jejímž vydání se podle těchto pánů zasloužil jakýsi pán s vidinou obrovského zisku, který došel za nějakým pisálkem neznámým xy a bouchl mu do stolu se slovy:"Vybli Bibli!" Dozvěděli jsme se, že kniha není ani učebnice fyziky, ani kniha židovských anekdot možná může sloužit jako slepá mapka pro skautíky:-) Ještě jednou je to geniální! ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát pět hvězdiček, neb než se dostaneme ke Hřmění, je nám nutno přežíti některé nezáživné scénky. Macháčka například a jeho nevtipnou píseň. Abych počátek jen nehaněl, taneční vložka Davida Vávry a spolutanečnic (jejich jména bohužel neznám, ale neměla by být zapomenuta) je opravdu brilantní. A pak, pak přijde Hřmění. Nemohu zde napsat nic nového, protože vše již uvedli mí spoluuživatelé v mnoha případech dávno přede mnou. Je to geniální parodie všech těch nevtipných, rádoby kritických intelektuálních blábolilů, která ovšem v mnoha směrech opravdu udeřila hřebíkem na hlavičku. "Vybli Bibli," toť slogan roku 2000. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Parodie na dříve vysílanou "Katovnu". Jak čas ukázal, tak "Katovna" byla záslužný pořad na CT2, nástupci "Katovny" moc dlouho se vým pořadem nevydrželi (Putna, Kočičková a spo.), a nyní není podobný pořád žádný. To je chyba. "Hřmění" je nejen parodií, ale má dobrou výstavbu, jedno z nejlepších Sklepáckých divadelních show, klidně by se to dalo natáhnout i na hodinu a půl. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno