Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

ajfelka 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla poprvé, tak mě začátek nijak zvlášť nechytil, ale od truckera Jacka to šlo nahoru, přestože nemám v oblibě country western hudbu music. Rozbor Bible byl geniální. Dodneška si pamatuju některé hlášky, které se nedají zapomenout ("Vybli Bibli", "A přitom Hospodyně tam není ani jedna", "Chtělo by to určitou aviváž", "Dobrý večer - Dobrý večer, ahoj - Ahoj a dobrý večer", "Ta kniha je především dlouhá, a to tak dlouhá, že i kdyby byla o polovinu kratší, tak by furt byla dlouhá"). Prostě skvělý studijní materiál. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným recenzetům (kteří zato následně zaplatili životem), že mě upozornili na Novinku na našich knihkupeckých pultech. A tak i já jsem mohl jít obratem koupit tuto žhavou věc. Po dočtení stále přemýšlím, zda-li i Sekora bude stát zato. R.I.P. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Divadlo je něčím na hony vzdálené televizní zábavě nebo filmu. Jednoho večera jsem náhodou zahlédl na CT2 tento krátký snímek divadla Sklep. Bylo to opravdu nečekaně příjemné a pozitivní. Obecně v TV jsou takováto vystoupení o dost slabší než naživo, jelikož působení herců na diváka není přímé. I tak šlo o zdařilou porci zábavy. Závěrečná kritická diskuze nad Biblí je sice v kontextu vnímání duchovního světa hodně drsná, ale pro lidi beroucí to s nadhledem, neskonale vtipná a originální. Lidi, choďte do divadel. Takové věci je nutno vidět živě. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já myslím, že je to metafora.“ ,,Já bych řek, možná že i parabola.“ ,,Já bych tomu řek, tangenciála.“ Hřmění Sklepáků je velmi povedené. Ačkoliv ze čtyř scének se mi líbily jen dvě, většinu času jsem se smál. První scénka s autíčky mi přišla asi nejhorší, neboť staví jen na otřepaném vtipu. Druhé taneční číslo s Vávrou mě ovšem srazilo na kolena, a to jen v dobrém. Tak šílený taneček jsem opravdu asi ještě neviděl! Macháčkovo country vystoupení mě přišlo průměrné, nebylo ani moc zábavné, ani moc nudné. Konečná diskuze nad novinkou knižního trhu, Biblí, je vynikající, přesně dávkovaná porce kvalitního humoru. Suma sumárum, Hřmění je sranda. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Parodie na dříve vysílanou "Katovnu". Jak čas ukázal, tak "Katovna" byla záslužný pořad na CT2, nástupci "Katovny" moc dlouho se vým pořadem nevydrželi (Putna, Kočičková a spo.), a nyní není podobný pořád žádný. To je chyba. "Hřmění" je nejen parodií, ale má dobrou výstavbu, jedno z nejlepších Sklepáckých divadelních show, klidně by se to dalo natáhnout i na hodinu a půl. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno