Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Cusacka mám rád, takže pokud mají jeho filmy aspoň minimálně snesitelné recenze, většinou jim dám šanci. Cusack nicméně asi nemá rád kinematografii obecně, a likvidaci filmového průmyslu si snad vzal za osobní zodpovědnost, protože jinak si výběr projektů, kterých se účastní, zkrátka vysvětlit nedovedu. The Factory (minimálně podle první béčkové zcény) přesně zapadá do šablonovitých, nesmyslných thrillerů, kterých se tak rád účastní, ale už po pár dalších minutách mi svitla naděje. Prakticky vše co následuje je prudce koukatelné, některé scénky a rozvinutí příběhu bych se odvážil nazvat až originálními, otázkou samozřejmě zůstává, jak snesete závěrečnou pointu, protože ta je, řekněme...poněkud více originální...někdo to veme jako plus, někdo bude kroutit hlavou...já mám pocit de javu, způsobený nedávným promítáním Laguierova "Tall Mana", který je taky profesionální práce, taky se na něj hezky kouká a taky se na konci štípete do zátylku, jestli se vám to náhodou nezdá. Ve světle Cusackovy filmografie tedy jednoznačný nadprůměr, na poli mírně béčkových pátraček po sériových magorech taktéž, ve srovnání se seriózní kinematografií typu Fincherových "Seven" už bych byl rozhodně opatrnější...ale za vidění to stojí, to bez debat... ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná kriminálka se solidním Johnem Cusackem a s opravdovým psychomagorem na druhé straně zákona, který vězní mladé ženy a dívky. Čili nic originálního. Přesto má Únos svoje kvalitní momenty a přiměřenou atmosféru, bohužel mě celkem zklamal konec. Jako kdyby tvůrci počítali s tím, že by natočili ještě pokračování, například s názvem "Únos - odplata". Nebýt tohoto závěru, hodnocení bych dal vyšší. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

V jeden den jsem shlídnul Zmrzlou zem a Únos. Oba filmy inspirované skutečnou událostí, oba mrazivé, v obou hraje Cusack, jen tady ho najdete na světlé straně síly. Od filmu, jež čestí distributoři pojmenovali Únos, jsem nečekal nic. Zkrátka naštvanej tatínek si jde pro dceru. Ale po postupném odhalování skutečností jsem se fakt divil, že mě tenhle film minul. Ta jedna hvězda navíc je za konečné rozuzlení, které jsem rozhodně nečekal. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa mysterióznejší thriller ako som dostal, predsa len trailer alebo dokonca i plagát sľubovali oveľa viac. Detektív akosi rýchlo odhaľuje únoscu (vraha) bez štipky originality alebo "mystery" prekvapenia a to ja veľmi rád nemám. Takto sa film odpaľuje do šedého priemeru podobných thrillerov. P.S. Keď si pozriem ksichty J.Cusacka a S.Walger-ovej nechápem ako mohli splodiť tak škaredú dcéru :) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller, ve kterém se John Cusack v roli detektiva snaží vypátrat zmizelé šlapky. Příběh dostane točky v momentě, když čistou náhodou, jak jinak, zmizí také jeho týnejdžrovská dcera. Všecko má na svědomí trefenej úchyla, kterej si doma buduje Friztlovskej sklípek. Žádná velká pecka, ale naprosto pohodová podívaná. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama