Scénář:
Niisan TakahašiKamera:
Tošiaki MoritaHrají:
Tarako, Asami Mukaidono, Kjóko Tongú, Masako Nozawa, Ken'iči Ogata, Noriko Uemura, Jošiko Macuo, Šingo Hiromori, Šin Aomori, Kumiko Mizukura, Šózó Iizuka (více)Epizody(52)
Alice to Benny (E01)
ラビットホール (E02)
Namida no Umi no Alice (E03)
コーカス・レース (E04)
Dekkai Alice (E05)
ハンプティダンプティ (E06)
Ókina koinu (E07)
Nanaši no mori (E08)
Karasu no Kaizoku (E09)
Caterpillar no čúkoku (E10)
Noppo no Alice (E11)
Bikkuri Baby (E12)
Nakimuši Magaikame (E13)
Twee to Dum no daikettó (E14)
ライオンVSユニコーン (E15)
Queen no Croquet Taikai (E16)
チェシャキャット (E17)
Kakitači no daidassó (E18)
Ebi no Quadrille (E19)
Okaši na tea party (E20)
Suteki na Circus Land (E21)
Kuišinbó Jack (E22)
Sakatači daikóšin (E23)
Kieta Benny (E24)
Greenland no himicu (E25)
Kagami no Alice to Kagami (E26)
Der Ausflug der Herzkönigin (E27)
Das schüchterne Entlein (E28)
Der große Waschtag (E29)
Das Traumschaf (E30)
Nesmrtelný pohádkový příběh Lewise Carrola se k vám nyní dostává v animované podobě. Alenka se vydá po stopách záhadného Bílého králíka a ocitne se v říši divů. Zde se setkává se zajímavými postavičkami a prožívá s nimi nádherná dobrodružství. Pojďte se spolu s ní seznámit s Bílým králíkem, Bláznivým kohoutem, Srdcovou královnou a dalšími obyvateli tohoto divuplného světa. Zažijte dobrodružství plná fantaie, kouzel a zázraků. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (10)
Pamatuji si tohle z ORF a lidi opravte mě: tohle dávali i u nás ne? ()
Obsah už si pravda zas tak dobře nepamatuji, ale vím, že se mi tento seriál jako malé docela líbil. 6,5/10 ()
VY UZ HODNOTITE KAZDU RIT ,LEN PRETO ABY STE HODNOTILI! ()
Pokud je to ta Alenka ze Supermaxu, pak jí patří jen to nejvyšší. ()
Vo svete, kde máme obrovské množstvo adaptácii "Alice in Wonderland" tak najviac mi v pamäti vždy utkvela táto. Keď to dávali v telke, tak som si to nikdy nenechal ujsť. Myslím si, že animácie sú aj na dnes veľmi dobre spracované, zachovávalo to kostru príbehu a postavy a pritom si niektoré veci trošku upravovali pre seba, aby to ako seriál bolo kompaktné. Možno vďaka tomu som mal pocit, že v týchto príbehoch Alice som sa mohol asi najlepše zabaviť. Hodnotím to čisto z nostalgie a z faktu, že po rokoch som nemal problém si vybaviť úvodnú zvučku, ktorá je veľmi zapamätateľná a tie skvelé japonské animácie. Dokonca si ešte vybavujem aj niektoré hlášky, a že dabing tam bol veľmi na mieste. Myslím si, že táto Alenka je hodná vášho času. Pre deti určite a možno aj pre ľudí, ktorí s tým vyrastali to bude príjemná nostalgia. Hodnotenie: A- ()
Photo © Nippon Animation Co. Ltd.