Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Další z řady bezútěšných filmů, které syrově a bez sentimentálních příkras zachycují těžký život o přežití skličující ekonomické situace, laděný do sychravých tónů a kde mrazivé počasí jako kulisa předvánočního shonu působí k podtržení chladné skutečnosti. Jako v každé společnosti, tak zvlášť v té západní konzumní jsou peníze naneštěstí nutným prostředkem k byť základnímu prostému štěstí, ale když se jich nedostává, tu i jinak spořádaný člověk může podlehnout snadnému, ale nelegálnímu prostředku ke zbohatnutí. Smutné je, že (obzvlášť v USA) tu peníze nejsou vnímány jen jako důležitý, ale jako hlavní zdroj štěstí (nová televize, hezčí dům, dražší hračky). A tak je pravým "happy endem" to, že se toto vnímání u hrdinů filmu v závěru změní. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že je to prvý film režisérky, tak predviedla celkom dobrú prácu. Vôbec to nie je bezchybný film, ale dobre stvárňuje spoločenské rozdiely. Aj dve hlavné hrdinky odviedli dobrú prácu, predovšetkým Melissa Leo v úlohe zúfalej beznádejnej matky. Celkovo je to rozhodne pozitívny film, na zamyslenie o citlivej, spoločenskej téme s menšími chybami a nudnými pásažami. Podobný film: Bubble. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Syrové drama, syrově natočené a syrově zahrané... Pochopíte to hned z prvního detailního záběru na Melissu Leo... Film má několik silných momentů a celým svým ztvárněním a minimalizmem nám dává pocítit, jak moc je ze života a realistický... A přestože nežijeme na kanadsko-americké hranici ani v indiánské rezervaci, tak není problém toto vyprávění vnímat, i když jeho tempo je pomalejší a v závěru se děje možná něco jako "happyend" nebo očistná katarze nebo přirozené rozuzlení...Sám nevím ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, aj príbeh, no žiaľ spracovanie ma až tak neoslovilo. No a aj ten príbeh mohli spraviť o čosi viac dramatickejší, lebo mi to prišlo miestami také chladné (ako tá zamrznutá rieka) a bez emócií. Takže to bolo asi také najväčšie negatívum celého tohto filmu, a asi aj to že sa to pomerne dlho rozbiehalo - vlastne až v druhej polovici to nabralo na obrátkach. Naozaj, škoda toho spracovania, a aj toho príliš ideálneho konca... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (H.C.E. 2011) = MARTIN TĚŠITEL - Obvykle sa spojenie "festivalový film" dá použiť ako nadávka označujúca multikulti artovú pseudofilozofickú zlátaninu, ktorej autor sa vypočítavo snaží dostať k ďalším zdrojom, ktoré by rozhádzal na svoje požitky, ehm, vlastne umelecké vízie. V prípade ZAMRZNUTEJ RIEKY by som ale zaviedol povinné premietanie pre slovenských aj českých pseudoumelcov, ktorí sami seba označujú za filmárov, aby sa konečne naučili nakrúcať realistické a pritom dramaticky aj ideovo zaujímavé a aktuálne filmy. A dokonca aj určené pre divákov a nie len pre reklamných pisálkov, ktorí si odbornú kritiku mýlia s kompilovaním propagačných textov na rozkaz distribútora. Výborný scenár, asketická réžia, vynikajúce a CIVILNÉ herecké výkony. To všetko RIEKA má a to všetko našej tzv. kinematografii chýba. (9.12.2012) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)
  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)

Reklama

Reklama