Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koprodukční drama režisérky Sandry Nettelbeckové divákům představí šarmantní a půvabnou profesorku hudby, která je podruhé vdaná, má třináctiletou dceru a zdánlivě jí nic neschází ke štěstí. Přesto se utápí v depresích a bipolární porucha ji posléze přivede až ke zhroucení a k úvahám o tom, zda nemá skoncovat se životem. V léčebně se pak setkává s podobně postiženou Mathildou, jíž se snaží pomoci…V hlavní roli exceluje Ashley Juddová, jejího manžela ztělesnil Goran Visnjic. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Silný, emocionálně zdrcující filmový zážitek, který se mě dotkl na nejcitlivějším místě a tím je lidská psychika. Deprese? Nemoc, kterou většina lidí nedokáže a vlastně ani nechce pochopit. Ovšem lhal bych, kdybych řekl, že to není pochopitelné. Jsem potěšen z účasti Ashley Judd, která ve své roli excelovala a její emocionální výbuchy byly naprosto přirozené, stejně tak Lauren Lee Smithové, která to dovedla do naprosté dokonalosti. Když k tomu přidáte „ukolébající“, přesně padnoucí hudbu a výbornou kameru, tak vám z toho vyjde jedno z nejpodmanivějších a nejvěrohodnějších dramat poslední doby. Škoda jen trošku lacinějšího konce. Za mě 95%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťaživé, smutné a pocitovo zdrvujúce. Tak krásne precízne stvárnená a zahraná depresia vo filme sa vidí málokedy, ak vôbec (podotýkam, neviem kde sa v obsahu vzala zmienka o bipolárnej poruche, tá vyzerá úplne inak). Depresia je vôbec jedna z tých najhorších psychických chorôb, ktorej ťažké stavy (podobné ako u hlavnej hrdinky) končia často tým najhorším možným spôsobom. Pritom ju väčšina ľudí podceňuje a berie na ľahkú váhu, alebo len ako prechodnú vec, čo je však krutý omyl. Čo sa týka filmového spracovania, mohlo to byť troška dynamickejšie a tiež prípadne niektoré udalosti okolo hlavných postáv rozobrať dramaticky hlbšie. To je však len môj subjektívny pocit, film bol skvelý a Ashley Judd bola úžasná. 85/100 ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že je film natočen tak, jak to ve skutečnosti chodí.. Ale to ještě neznamená, že skutečnost je vždy zajímavá a skýtá v sobě poutavý příběh, to byl v mém případě kámen úrazu tohoto filmu.. Občas (vlastně celkem často) se prostě vůbec nic nedělo a děj se točil jen kolem jedné věci pořád dokola. A to bez jakéhokoliv přikrášlení, takže to za chvíli začala být nuda. Na druhou stranu se zde objevuje spousta velmi silných momentů, které ukazují, kam až může člověka dohnat nemoc.. Může ztratit úplně všechno.. I herecké výkony byly dobré, hudba byla fajn.. Ale nijak mě to nezaujalo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi osobný film. No aj keď viem, aké ťažké je popísať pocity, ktoré prežíva človek postihnutý touto chorobou, nie to ešte preniesť ich na plátno, niečo mi bráni dať plné hodnotenie. K dokonalosti tu predsa len niečo chýbalo a také hodnotenie by bolo výrazne ovplyvnené mojimi osobnými subjektívnymi pocitmi. Každopádne Ashley som tak dobre nevidel hrať už veľmi dlho. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

AK MÁME NIEKOHO RADI, AK S NÍM ŽIJEME, NEPÝTAJME SA HO, AKO SA MÁ, AKO SA CíTI ... MALI BY SME TO VEDIEŤ. A o tom je tento fil. Poznajú to mnohé matky, žijúce s postihnutými deťmi po celý život, s Downami, deťmi s obrnou, autistami, s ľudmi postihnutými duševným i telesnými poruchami. Helen v tomto filme žila sama, v zdanlivo dobrom vzťahu, no keď ju prepadli depresie, nik nebol nablízku čo by jej pomohol, ani manžel, ani nemocnica, ani nikto z okolia. Až rovnsko postihnutá študentka .. ktorá vedela o čom to všetko je. A keď k filmu s dobre hrajúcou Ashley pridáte aj fajn hudobne podmazy tak to celkom ujde. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení v nemocnici měla Ashley Judd záchvat slepého střeva a podstoupila neodkladný chirurgický zákrok. (Verka13)
  • Původně měla Helen ztvárnit Gillian Anderson, ale odstoupila z natáčení kvůli nevyhovujícímu termínu. (Verka13)

Reklama

Reklama