Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, ačkoliv by mohl být velmi silným dramatem bohužel nevyužil potenciálu z celkem zajímavého námětu. Je to komorní záležitost zahraná prakticky v pěti lidech, přičemž hlavní tíhu příběhu nese Neeson a Banderas. Oba se snažili, oba byli dokonce dobře zvoleni pro své role, ale o stupňujícím se napětí v milostném trojúhelníku nemůže být ani řeč. Šachová partie (jako už mnohokrát) mohla být právě tím napínacím mechanismem, ale zde vrcholem napětí bylo strhnutí figur rukou... Slibované téma odpuštění je zde také ztvárněno lacině a ne zrovna věrohodně... Film tak spíše zklamal. Škoda..* * ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl najít filmy, které jsou nejméně podle mého očekávání, tak bych na tento film nemohl zapomenout. Bohužel se jedná pouze o zklamání. Ústřední trio hraje sice na výbornou (Liam je nepochybně největším kladem tohoto díla), ale vytáhnout mě ze znuděné letargie se mu nepodařilo. Konečný pokus o nečekaný zvrat se koná v rytmu ukolébavky a je navíc těžce předvídatelný, takže tento film zapadne rychle mezi ostatní, kde je jediným kladem herecké obsazení. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Výborný Liam Neeson i Antonio Banderas, toť asi vše. No, ještě samozřejmě Milano...scénář mě předestřel ženu, která falírovala mezi manželem a španělskobritským milencem a ona umře na rakovinu. Čím více jsem ji poznávala, tím více mi šla na nervy. Moje babička by řekla, pálilo ji dobré bydlo. Ovšem musím uznat, že Banderas by svým kouzlem omotal skoro každou ženu...a ty červené lodičky byly ólalá ! ()

dewil21 

všechny recenze uživatele

Neeson je kvalitní herec, ne vždy hraje v kvalitních filmech, ale vždy hraje přirozeně a zanechá příjemný dojem. Role mu sedla, sice by se mi asi víc líbilo, kdyby po Banderasovi sáhl přes šachovnici a zardousil ho, ale to by pak nemohla přijít ta katarze na konci. Banderas není mým oblíbencem, role uklízeče a tlučhuby, co se snaží budit nóbl dojem, mu kupodivu slušela. Snímek určitě neaspiruje na drama roku, myslím, že to ani záměrem nebylo, je to spíš komorní emotivní film, kde nedochází k žádným prudkým zvratům, šokující odhalení i silné emoce se prolínají se záblesky z minulosti a dávají divákovi prostor a čas pochopit proč Peter pátrá po milenci své mrtvé ženy a proč nakonec přijde na oslavu, proč Lisa žijící v dokonale harmonickém svazku podléhá italskému svůdníkovi a proč se k tomu sama nakonec "dozná", proč Ralph nakonec není takový svůdník ale vlastně docela chudák...Takže jediné co nechápu - proč je tam Georg? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama