Každá svatba má svůj příběh, tenhle ale není o nevěstě a ženichovi. Tenhle je o nevěstě… a nevěstě. Holky, o kterých je řeč, jsou nejlepší kamarádky Liv a Emma, jež si nemůžou být blíž a zároveň nemůžou být víc rozdílné. Liv jako úspěšná právnička ví, co chce a jak to získat. Emma je obětavá, velkorysá učitelka, která myslí především na druhé. Liv a Emma se dokonale doplňují, pasují k sobě jako jing a jang. To vše se změní, když nešťastným omylem připadnou jejich svatby na jejich vysněném místě na tentýž den. Vdavekchtivé nevěsty jsou rozhodnuty použít všech mazaných prostředků, aby té druhé její velký den překazily. Zdá se, že jedno dlouholeté přátelství spěje ke smutnému konci. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer 2

Avalon820

Ano - je to blbina, děsivá. Tolik klišé na jednom místě aby jste pohledali, je tu však jedno velké ALE - mě to bavilo. Přesně tak. U tohoto snímku platí, že když dva dělají totéž, není to totéž. Příjemné vtípky, příjemné protagonistky, příjemný film. Pokud chcete zkrátka jen na chvilku vypnout a nehledáte nic světoborného, mělo by jít o standart ve vašem vybírání. Navíc si odnesete cenné ponaučení - se solárkem se to nemá přehánět :) ()

Sammya

Když jsem tenhle film viděla prvně, nijak zásadně mě nevzal, možná proto, že jsem na něm byla sama v kině (myslím tím úplně sama v celém kinosále), nicméně je to koukatelná romantická komedie a občas se k němu vracím, když chci nějakou oddechovku. Je to taky pěkný příběh o přátelství, to je možná zajímavější, než romatická a komediální linka dohromady. Jinak to není žádný zázrak, ale na shlédnutí s nejlepší kamarádkou je ideální :) ()

Tsuki

Ráda jsem viděla tuhle dvojku hereček v nějaké romantické komedii, ale samozřejmě to byl spíš průměrný film, který se po pár dnech naprosto vypaří z hlavy. I tak ale příjemně strávená hodinka a půl. Takovým filmům by se mělo začít říkat "malé milé filmy na jedno použití". :) ~(3,0)~ ()

katasta

Válka nevěst je pohodový filmek na odlehčení po všech těch dramatech, kterými se to všude jen hemží, nic víc, nic míň. Každopádně místy to bylo srandovní, sem tam nápadité, na druhou stranu to bylo občas moc roztahané. Nic velkého jsem od toho nečekala a dostala jsem přesně to co jsem chtěla, trochu zábavy, u které si člověk nemusí zavařit mozek, aby se vůbec zasmál a odreagoval se u filmu, nad kterým nemusí přemýšlet, protože mu tam všechno šoupnou přímo pod nos, a mám z toho takový pocit, že to ani nic víc snad být nemělo, takže já sem spokojená. ()

Filmmaniak

Komedie o svatbách by asi neměla mít ten efekt, že chlapa od svatby odradí. Takhle by si totiž mohl kdekdo myslet, že až svou dívku požádá o ruku, tak že se z ní stane taky taková zákeřná, zlá, nesympatická, hysterická a ukřičená mrcha, jako v tomto filmu. A navíc je to nevtipné, hloupé a arogantní. ()

• Pro scénu, kdy se ve svatební den nevěsty poperou, měly herečky připraveny celkem čtvery svatební šaty. Všechny šaty měly jiné zpracování, ale s tak nepatrnými odlišnostmi, že to ve filmu nejde poznat. Stejně tak Nateův (Bryan Greenberg) oblek při zkoušení není tentýž jako na svatbě. (Patw)
  • Natáčení probíhalo od 31. března do 24. června 2008. (Dlee)
  • Film se odehrává v New Yorku, kde jsou natočeny hlavní scenérie města. Zbytek, včetně interiérových scén, se ale natočil v Bostonu. (joshula)