Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 2

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (366)

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell prvních 20 minut jenom pije čaj, aby se ve zbytku mohl plně soustředit na svou roli nesnesitelnýho hovada, ve kterou evidentně sám nevěří. Nesnesitelnost se nicméně v týhletý rodině nejspíš dědí, a tak jeho kluk tvrdohlavě trvá na chůzi rychlostí hlemýždě, aby takhle neustále na něco zíral. Ugh. Fakt neznám film, co by byl únavnější smyčkou než tohleto... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Klasické příběhové schéma + klasické infantilní chování postav = klasický hororový nedodělek. The Poltergeist všechny své trumfy vytáhne již na samém začátku, tudíž až do samotného konce vaří jen z vody. A výslednému dojmu nepřidává ani přestřelené a předigitalizované finále, které by se hodilo spíše do nějaké fantasy pohádky. Upřímně se divím, že zrovna Sam Rockwell se upsal takovéto slátanině. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V 80tych rokoch bol tento koncept pomerne čerstvý, inovatívny, Spielberg fičal. Pre súčasný stav kinematografie je jeho verná kópia len rutinou bez výraznej inovácie. Pôvodného Poltergeista som videl asi tak pred 10timi rokmi a veľmi dobre si spomínam, aký mi pripadal smiešny, nudný a bez štipky napätia alebo schopnosti vyvolať strach. Nespomínam si v ňom pomaly ani na jednu ľakačku, z môjho pohľadu to bolo jednoducho ťažké retro spracovaním a efektmi úplne cudzie mojej generácii. Nový Poltergeist má smolu v tom, že prichádza po záplave novodobých menej komerčnách ducharín typu Insidious, Conjuring alebo Anabelle, v záplave jeho žánrových predchodcov sa oprávnene už tak trochu stráca. Ja som bol však s filmom prekvapivo a neočakávane spokojný a vlnu kritiky chápem iba ako podráždené komentáre odchovancov originálu, ktoré dnes s nevôľou prijímajú nové efekty a hercov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som fanaticky uctievac originalu. Videl som ho len raz, takze vznik remaku mi nevadil, ale vzhladom na vysledok ho povazujem za absolutne zbytocny. Podme najprv ku kladom. Skvela technicka stranka, vdaka comu sme konecne mohli vidiet aj ako to vyzera v tej druhej dimenzii. Casting. Vsetci herci, vratane deti, su dobre typovo obsadeni. Lenze to je vsetko. Film postrada akukolvek atmosferu. Vsetky tie lakacky su neskutocne predvidatelne a vdaka plocho napisanym postavam som sa o ne vôbec nebal a tak nejak znudene som sledoval aky dalsi celkom kvalitny trik na mna vybafne. Takze vysledok je jedna velka remeselne natocena nuda. 4/10. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vrhl jsme se do neznáma, protože název Poltergeist, mi absolutně nic neříkalo (staré díly neznám) a jsem nakonec příjemně překvapený tímto Hororem. Původně jsem si myslel, že to bude ve stylu Insidious či V zajetí démonů, což tenhle typ moc nevyhledávám, ale ve spojení paranormálních jevů, jako zde, se mi to dost líbilo. V druhé polovině mě to vyloženě vcuclo a vyplivlo až na závěrečné titulky. Finále bylo suprový. Sice to není Horor plný krve či infarktových lekaček, ale občas bodne i tohle. Čtvrtá hvězda za slušné obsazení a za to, že děti v hororech nesnáším a tyhle na facku nebyli. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Téměř polovina kostýmů a rekvizit použitých ve filmu byla prodána fanouškovi v Anglii ještě před uvedením filmu do kin. (LUKICKK)
  • Natáčelo se ve filmových studiích Pinewood v Torontu a Hamiltonu v Kanadě. (Cheeker)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama