Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Ice123 

všechny recenze uživatele

Velice vydařeně pojatá parodie na britskou politiku. Se zvraty, podrazy a spoustou meetingů tvořící skvělý celek plus zástupce ministra jakožto naprosto vynervovaný člověk s pomalu jediným slovem ve svém slovníku FUCK (nejlepší jeho hláška je hned na záčátku: Fuckity bye). 4* jen kvůli občasným prázdným, nic neříkajícím pasážím. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Výborný film len čo je pravda. Chvílu my trvalo kým si na ten štýl zvykol, A priznám, že po prvých minútach som mal nutkanie to vypnúť. Vydržal som. A výborne sa bavil. Vzdialene my to pripomína Yes minister. Ale je to hektickejšie a chaotickejšie, niekedy až s dokumentárnym charakterom. Na čom film stojí? Výborné hlášky, výborné dialógy a výborné postavy. Spin doctoring a zákulisné mocenské intrigy zabalené do komédie. Neodporúčam ľudí, ktorých nezaujíma politika alebo nie sú vyznavači britského humoru, Ja ako vyštudovaný politológ a milovník britských sitcomov som si len tak rochnil. 90% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

"Fuck off, Frodo!" V politike som sa strácala, v konverzačnom a situačnom humore vyžívala. Teda ak som stíhala tempo, lebo britská aj americká angličtina tu má kadenciu samopalu AK-47. Hlavne z úst Malcolma Tuckera. Taký človek keby ma oslovil, asi by som zaregistrovala iba úvodné a záverečné "fuck". Inak výborná komédia, i keď príliš ukecaná, a pre nás, ktorí musíme čítať titulky, občas aj neprehľadná (po anglicky viem slušne, ale tu som nestíhala :-). ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hrozný nepřehledný miš maš. S titulkem nejlepší britská komedie posledních let rozhodně souhlasit nemůžu. Téma je opravdu nezajímavé a ačkoliv se objeví sem tam velmi dobrý sarkastický vtip, tak je to hrozná nuda. Na můj vkus až příliš nevtipných a zbytečných nadávek. Čekal jsem rozhodně něco jiného. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěla vidět hlavně díky jeho nominacím za scénář, a to mimo jiné i na Oscara. Téma taky neznělo špatně, naopak znělo zajímavě. Ve výsledku musím říct, že mi to trochu připomínalo Vrtěti psem, ale určitě to má blíže k typickým britským produktům jako Jistě, pane ministře apod. Je to postaveno na konverzaci, což se u všech nemusí shledat s úspěchem, navíc britský humor, který je suchý a černý, u něhož mnohdy přemýšlíte: to je fakt vtipné?, nemusí sednout všem. Mně zaujaly ty mnohaličné konspirace ve vládě a zajímalo by mě, jak moc je to přitažené za vlasy. Myslím, že ani moc ne. Ruční kamera je zajímavým zpestřením a ač na ni začínám být alergická, tady mi nevadila. Vlastně můžu říct, že tahle politická satira se mi líbila. A zaujala mě Mimi Kennedy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama