Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příšerně natočená politická satira, která jen občas zamíří do černého, ale častěji mine stylem, že kroutíte hlavou, co to jako mělo být. Ale ty nepochopitelné rádoby fórky byly dost možná způsobeny a zazděny zcela dementním a pravděpodobně ještě dementněji přeloženým dabingem, s kterým jsem to viděl....Nicméně se tímto filmem zcela očividně inspiroval docela povedený a vtipný seriál Viceprezidentka, což se počítá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť utekajúceho Petra Capaldiho a.k.a New Doctor Who politickými sieňami s hŕbou papierov vo svojom náručí a so silným škótskym prízvukom kričiac CUNT na všetky strany je vec, ktorá ma nikdy neprestane baviť. Politicky vulgárny a pritom možno práve preto skutočný náhľad do politických kruhov sa sprievodu digitálnej kamery, krásnej Chlumsky, pohodového Hollandera a ďalších pekne zohratých postavičiek. 80% vtipov patrí do zlatej slávy a sú výborne načasované a prezentované. Taký mix House of Cards, Newsroom a v Bruggách. Svieže, zaujímavé a precízne. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Teraz po filme neviem, či tento inteligentný anglický humor je na mňa príliš a nestačím na to, alebo chyba nie je u mňa. Možno som nemal očakávať niečo ako Dr. Strangelove, hoci podoba tu bola. Tento film funguje v jednotlivých scénach a hláškach, ale ako celok ma neoslovil a z vojny som nemal také obavy, ako som mal u Kubricka. Jediný zapamätania hodný moment bol Výbor pre plánovanie budúcnosti. –––– Aby sme mohli kráčať cestou mieru, musíme byť pripravení vystúpiť na horu konfliktu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Politické kruhy formou připomínají britský Kancl, žánrem Jistě, pane ministře a obsahem a mikroznaky pak seriál uváděný u nás pod názvem Je to soda. Z něj totiž tento snímek vychází, takže Politické kruhy se mají k Sodě stejně jako Simpsonovi ve filmu ke stejnojmennému seriálu. Politická satira na poměry ve vysoké politice (nejen ve Velké Británii) ostrá jako břitva a nemilosrdná jako Nemesis. Oproti podstatně známějším sériím Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére taky výrazně špinavější, ošklivější a agresivnější. Tady už nekraluje blahosklonný Sir Humphrey, který v sobě nezapřel noblesu "lepších" lidí z vyšší společenské vrstvy. Jeho elegantní intriky a lstivé manipulace nahradilo vydírání, urážky, bezohlednost a přímočarý nátlak těch, co se nemusí ohlížet na přítomnost televizních kamer. Vzhledem k vysoce nadprůměrnému výskytu vulgarismů tohle není dílko, které by se chtělo a mohlo líbit všem, ale kdo dá přednost úderné zkratce a cynickému šklebu před prázdnou květnatou diplomatickou řečí, ten kvality Politických kruhů ocení a navíc se doví, jak to vlastně bylo se zahájením invaze v Iráku. Celkový dojem: 90 %. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zriedka si film zopakujem okamžite po jeho vzhliadnutí, no In the Loop je však výnimkou a pre priaznivcov konverzačiek znamená malé Vianoce. Takto akosi má vyzerať pastva pre uši, v ktorej jednoznačne kraľuje Majster Peter Capaldi aka „pudlomrd z Londýna“. Dobrej politickej satiry nie je nikdy dosť a krumplovým hlavám z UK sa tú znôšku zúfalcov podarilo vykresliť naozaj znamenite. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama