Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Žiadny prúser, len totálne priemerný, komorný,skromný atmosferický snímok, kde chlad a pôsobivosť prostredia miestami supluje scenáristickú bezradnosť a klišoidnosť, rovnako tak hereckú topornosť. Pár ľakačiek je podarených, miestami sa vydarila aj nepríjemne temná a paranoidná atmosféra, zväčša exteriérová. Ako celok nie je tento film ničím výnimočný a ničím nevybočuje z "béčkovej" filmovej rady... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Román Henryho Jamese Turn of the screw (Utažení šroubu) se dočkal již mnohých filmových reinkarnací (také vyšel v roce 1898). Poprvé byl námět použit v roce 1959 ve stejnomenném televizním snímku Johna Frankenheimera s Ingrid Bergmanovou v jedné z hlavních rolí, člověk ale spíš narazí na o dva roky starší NEVIŇÁTKA (The Innocents) s Deborah Kerrovou. Tímto (určitě dočasně) posledním pokusem o vytěžení úspěšné látky naráží ale tvůrčí tým hned v prvopočátku, protože svou levnou podobou odrazuje už na ten příslovečný první pohled, i když zvolené prostředí se k podobně komornímu psycho dramatu dokonale hodí. Scénář patří také k těm slabším. Nedokáže využít tajemno ani naléhavost příběhu, a když se ke všemu přidají průměrné herecké výkony počtem nevelkého obsazení, nevypadá to na bůhvíjaký výsledek. Přesto, Leelee Sobieski se několikrát objeví v župánku, který ji dělá velmi pěkný výstřih a leč se potvrzuje příslib bez naplnění, body tím okatě nahání (jinak ale jindy křehká dívčina působí ve filmu nečekaně mužatkovsky). Navíc já osobně nebyl s dějovými zvraty dopředu obeznámen, takže nakonec musím dalších pár bodů přiznat za protiproudé a střízlivé uzavření, i když je to opravdu s přivřeným okem. I tak docela solidní výsledek pro titul ze stáje DVD Edice (na disku jsem jen nenašel uvedenou CZ titulkovou stopu), kde člověk čeká jen to nejhorší z nejhoršího. Hudba: Adam Pendse. 40% ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Horor v žádném případě, spíše tupá, zmatená vykrádačka podobně laděných snímků se špatnými herci, snahou o nějaké to tajemno, ale neúspěšně. Já se 95 minut nudil, koukal na časomíru a těšil se až to skončí. Jednu hvězdu dávám za zajimavý hudební motiv a za nějakou tu snahu, jsou přece i horší filmy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci nabídky DVD edice jde o slušný nadprůměr, ovšem tato firma se chová podobně jako např. Řitka video k válečným filmům, tzn. značně macešsky, ke svým produktům a zákazníkům. Jde o film tématicky podobný Kubrickovu Osvícení, tj. věnuje se mapování temných míst lidské psychiky a rozpadu osobnosti jednoho nešťastníka na odlehlém místě v rámci malé lidské komunity. Místy slušná atmosféra a celkově přijatelné herecké výkony, zejména v první půli se režisérovi daří vytvářet záběry kamery a hudbou ponurou atmosféru odcizení, stísněnosti a chladu. V druhé půli, kde si pomáhá i klipovitým střihem, už to taková sláva není, scénář mohl být trochu rafinovanější a výše zmíněnému Osvícení se to neblíží ani vzdáleně, ale na tři hvězdičky to stačí. Celkový dojem: 55 %. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

twinpeaks vraví, že na druhý deň na neho prišlo akési "uvedomenie" a on zrazu s "waaaau" efektom pochopil ten divný priebeh filmu a ešte divnejší koniec. No... asi som tupec, ale na mňa žiadne uvedomenie neprišlo ani po dni, ani po týždni, ani po roku :) tak dám hviezdičku za film ako taký a ďalšiu za faaakt dosť dobrú Leelee... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama