Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

topi 

všechny recenze uživatele

Svým druhým filmem Robert Sedláček zabrousil do jihomoravské vísky Mouřínov u Bučovic, kde se každoročně pořádají závody ve vábení jelenů. Typově odlišné postavy a postavičky vytvářejí svérázné a někdy i bizarní situace, které vtipně korespondují s velmi dobře napsanými dialogy. Herecky není co vytknout, moc potěšila role Jaromíra Hanzlíka a jeho filmové ženy Marty Vančurové. Vše ostatní působí zcela přirozeně i díky hercům z Dejvického divadla, nebo divadla Husa na provázku. Muži v říji se svým způsobem můžou řadit k lidovým komediím typu Dědictví nebo Vesničce mé střediskové, samozřejmě v rámci nynější moderní doby. Stejně si ale myslím, že film poberou mnohem lépe obyvatelé Moravy a v Čechách zůstane nepochopen. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, ještě deset minut po skončení filmu nechápu, co tímhle chtěl režisér říct. Jestli hledal nějakou vyšší pravdu, nebo nám prostě chtěl ukázat, že jakkoliv se snažíme, stejně naše snaha přijde vniveč, když se to pánům (pánovi) z vrchu usmyslí? Linie s politikem vcelku fajn, vtípek s Ilonou Csákovou taky, ale to je vše. Nezbývá než říct, že tohle je hodně zvláštní film. A bohužel, ta zvláštnost mě (v tomhle případě) vůbec nebavila. 40 %. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příjemný počin, kde humor vychází z reálných situací a postavy jsou normální lidé, které potkáváme denně okolo nás. Tedy pokud bydlíte na moravském venkově. Pečlivě vykreslené charaktery a rozehraná zápletka na pozadí Mistrovství Evropy ve vábení jelenů, kam má přijet dokonce ministr...Obyčejný a vůbec ne špatný film pro obyčejné lidi. Na jedno shlédnutí. Což je škoda. Nevím, jestli jsem sám, kdo má pocit, že až na pár výjímek není zapotřebí ba co ani chuť se vracet k našim filmům natočených po roce 1990...Je jich žalostně málo, co stojí znovu za vidění. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zázračné vyléčení ze zadrhávání, přítomnost Železného Zekona a dalších rádoby ikon českého showbyznysu toužících po zviditelnění spolu s několika vyloženě trapnými momenty ublížily jinak docela dobrému záměru podpořenému dramaturgií brněnského pana Aujezdského (v cameo roli nevidomého muže). Mimochodem, poznali jste polského myslivce, v civilu varšavského zpravodaje ČT Miroslava Karase? Tož kurňa, příště né tak zbrkle. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Muži v říji jsou nesmírně kultivovaně natočená nuda. Občas se sice poněkud zableskne, ale to se stane asi tak pětkrát, možná desetkrát za celý film. V tom zbytku člověk může maximálně obdivovat slušné herecké, režijní či kameramanské řemeslo, ale nic moc víc. Scénář se příliš nepovedl a humor je sice inteligentní, občas potěší, ale po většinu filmu je natolik plachý, že si jej divák vlastně ani nevšimne. Škoda... Celkový dojem: 65% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Při incidentu na železniční trati, možná kvůli vhodnějšímu pozadí pro kameru, je sice točeno na správném (autentickém) železničním přejezdu, ale auto, které na přejezdu uvízlo, travesty skupina Satyr i ministerská delegace přijíždí již ze směru od Mouřínova. (HonzaR.)
  • Filmový Mouřínov je skutečný (nedaleko Bučovic), doopravdy zde končí silnice. (M.B)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama