Keoni WaxmanKamera:
Nathan WilsonHudba:
Philip WhiteHrají:
Steven Seagal, Arron Shiver, Liezl Carstens, Luce Rains, Seri DeYoung, Jessica Williams, Jack Brunacini Jr., J. Nathan Simmons, Eb Lottimer (více)Obsahy(2)
Rolland Sallinger (Steven Seagal) býval policistou v LA. Když je ale postřelen svým proradným parťákem, odchází od policie. Následně přijímá práci bodyguarda, kterou mu nabízí jeho dávný přítel, jeho úkolem bude chránit jeho dceru. Ta je unesena, a tak ji musí Rolland nejdříve dostat zpět. (oficiální text distributora)
Prdím na to, že se Seagal pokouší o nějaké herectví, já ho chci vidět v pořádné akci a to mi opět nebylo dopřáno. Waxman v akčních scénách (je jich poskrovnu) přepne do módu "cholerická kamera" a já z těch fragmentů, které postřehnu, můžu konstatovat, že slůně Seagal se definitivně vysral na aikidó a používá snad jen filipínskou escrimu a kopance do koulí. Jinak tohle se natáčelo tak dva dny a opakuje se pořád a neustále dokola to samé. Mně by to snad ale ani nevadilo, kdyby tam byl opravdovej souboj. Jenže tady Seagal vykryje jeden úder a hned střih, asi aby se mohl na pět minut vydejchat, napít se, znovu se vydejchat a doplazit se na další záběr. Já nechápu, proč jsou fighty tak zmasakrovaný. Filmu chybí tempo, přehlednost v akčních scénách, skutečný záporák a bohužel i charizmatický hlavní hrdina. Seagal se jím chce stát, ale já mu to prostě už nežeru. U mě je to v současné době důchodce s obdivuhodnou minulostí. ()
Jedna z těch lepších seagalovek. Steven už je v letech,takže zběsilou akci člověk ani očekávat nemůže, ale mile mě překvapilo, že Steven od posledního filmu co jsem viděl, něco zhubnul,dýchá už normálně a co mě zarazilo nejvíc, souboje už nejsou dělaný ve stínu,takže skutečně vídíte Seagala jak rozdává rány a kupodivu i kope. Není to sice žádný výkvět kinematografie,ale příjemný nenáročný pokoukání. ()
Starší filmy, ve kterých se objevil Seagal, patří k mým oblíbeným, ovšem postupem času se z něj stalo prasátko Steven a kvalita jednotlivých kousků šla rapidně dolů. Tohle je někdy na onom přechodu s dobrých bojových scén na zběsilý střih, máchání rukou a posléze i náhrada za dvojníka. Tady se můj kdysi oblíbený herec ještě držel, ačkoliv scénář samotný už za moc nestál a stejně tak během akčních scén někteří podali až ochotnický výkon. Pořád ale praskaly kosti, padali drsňácké hlášky a nechyběly ani pěkné ženské. Za Liezl Carstens dám jednu navíc, jinak bych to spíše viděl už na lehce podprůměrnou záležitost. Takhle dám ale klasický průměr. ()
Tomu nerozumim, jak tady čtu ty komentáře, tak jsme každý viděli asi úplně jinej film, už jen začátek, kdy je Segal prakticky zastřelen, a hned po převozu už je zase v poho a má sílu dokonce ukrást svojí kolegyni, nebo co to je, pistoli z tašky a zastřelit svého proradného parťáka - hrůza. Jedna z největších srágor, co se kdy podařila s nim natočit, a to nemluvim o dialozích - které byly ubožejší, než jakýkoli hongkongský film s kung fu tématikou. Jak už jsem psal u jednoho z jeho předešlých filmů, měl by se držet muziky, která mu jde minimálně o 100% lépe, než jeho veškeré poslední počiny. ()
V porovnání s Ruslanem ochlup slabší.Ale pořád oproti ostatním o pár tříd výš .Viděl bych to na úrovni Zákona ulice a Smrtící zbraně.A taky se mi zdálo,že Steven předvádí i jiný výraz než je u něj obvyklé.Jediné co mě nejde do hlavy je do oka bijící doubler v statických scénách.(že by mistra bolely nožičky?). ()
- Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
- V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)