Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocna planoba, toto dielo. Dej to nemalo, reziu asi tiez nie, po hereckych vykonoch niet ani chyru..... a herci hrali hovno. Plus uchylarny, kopa uchylarien. Uchylarny ja osobne nenavidim! A to hlasam v zivote Peace, Tolerance, Love, Empathy - ale sex len hetero! Takze zas a strucne : Ak nahodou na toto narazite, najdite si radsej bod na stene /nejaku vadu omietky, spatne omalovane miesto/, natiahnite budik na 130 minut, zafixujte svoj zrak na to miesto a cumte nan az do zazvonenia budika. Jo, jo -prave ste uzitocnejsie stravili cas nez pozeranim tejto koniny. Jo, a ak by ste sa zacali nudit, mozete si najst na stene body dva a obcas prebehnut zrakom medzi nimi. 0 % ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Jak všechno? Necháš se prcat do prdele nebo co? Ne? Tak to neni všechno kurva!" | "Nemoh bys mi říct něco kolem šlapání, prosimtě?" | "Jaký kecy? Vždyť jsou to pražský košťata, tam kouří vocasy, tady si hrajou na heteráky, šlapky buzerantský, já je znam. Póď, dokopem je." | "Vemte si tyhle časáky, komu nebude stát nedostane ani korunu. Potřebuje někdo z vás perník? Jó? Tak tady ho máte. Postavte si čuráky a jdeme rovnou na tu mrdačku, ještě dneska to musíme poslat do Německa." Strašně to tlačí na pilu, otřesný dialogy, příšernej Miroslav Čáslavka, ale kurevská zábava =). #nebojíšSeAIDS? (75%) ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

Paní prodavačka, která mi DVD prodávala, mi snad čtyřikrát řekla, že je to hodně drsné. Známá, která u mě DVD následně viděla, mi řekla, že je to prý drsné. Tak jsem se na to podíval - ano, je to drsné. A taky dosti depresivní. Film myslím si dobře zobrazuje téma, kterým se zabývá, bohužel provedení je dost špatné - pofidérní herecké výkony, slabý scénář, režie taky nic moc. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Okrem Svěráka a nepreberného množstva troškovských a majormaisnerovských sračiek, vzniklo v ČR v 90.tych rokoch niekoľko naozaj zaujímavých projektov. Začínali Zelenka a Muchow, Tauš, Gideon. Objavili sa experimenty ako Postel, alebo Krvavý román. Prvé drogové filmy a  žánrovky. Iba Mandragore som sa až doteraz vyhýbal. Ani neviem prečo. A cez všetky svoje vady (herci a dialógy typu “Kde je pes?“) sa jedná o na naše končiny prevratný film. Svojou otvorenosťou, vykreslením atmosféry, surovosťou. Homosexualita je v tuzemskom filme tabu prakticky ešte dnes a oni v 97.-mom točili prostitúciu, znásilnenia a minimálne raz tam fetovali naozajstné piko. Neustála vážna, klasická a kostolná hudba robia svoje a nepríjemnosťou je to na úrovni My deti zo stanice Zoo. Určite to má množstvo chýb, ale je to hnusné a pôsobivé. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

S hodnocením Mandragory je to těžké. Asi se všichni shodneme, že po formální stránce ten film není dobrý. Je špatně natočený, herci nehrají dobře, navíc zlá kamera, scénář.. Nejvíce se to projevuje v emočně vypjatých scénách, které jsou občas až směšné tím, jak lacině se snaží šokovat. Přesto není úplně jednoduché Mandragoru odepsat, protože něco na ní je. Ač má přes dvě hodiny, v žádném okamžiku nenudí. Je svéráznou upřímnou výpovědí své doby. Sám jsem se párkrát zatoulal do podobných podniků, kde se po špinavých stolech válejí zfetované existence, takže si nedovolím brát ji na lehkou váhu. Souhlasím se zdejší většinou - natočit remake s profi štábem a může to být filmová událost. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • David Švec byl do filmu vybrán z důvodu jeho zkušeností s drogami. (prometheusll)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama