Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (175)

blackrain 

všechny recenze uživatele

No jednička byla lepší. Deloris byla znovu povolána mezi jeptišky, to se samozřejmě neobejde bez komplikací, zvláště když k tomu přičteme, že školu chtejí zavřít. Přitom jde o školu, která vyhrávala jeden pohár v pěvecké soutěži za druhým. Jeptišky se se vším poperou po svém. Písničky špatné nebyly. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Bill Duke sice příliš "neujel", ale tak zbytečné pokračování aby člověk pohledal. To je taky hlavním jmenovatelem - zbytečnost. Scénář je naneštěstí plný klišé, přehrávání v některých vedlejších rolích je opravdu těžko uvěřitelné a jako celek to moc nedrží pohromadě. Viděl jsem i daleko horší pokračování, to však tvůrce příliš neomlouvá. Tenhle "Back in the Habit" se jednoduše neměl konat. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dosť naivný film s ďalším splnením americkým snom. Moderná kultúra 90. rokov na plné obrátky. Dobré piesne, všade plno úsmevov, nezmyselne klejúce mníšky a ostatní pracovníci náboženskej školy, rodičia a štátni zastupitelia, ktorí zmenia názor ako obratom na všetko, po výhre v súťaži a kopa iných nezmyslov a hlavne plno klišé. Film o rebelujúcej mládeži a zlej finančnej situácií v štvrtiach v amerických mestách, tak takých filmov je veľa. Ja som si tento nikdy nejak neobľúbil. ()

solskjaer odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmírně podbízivá a pitomá komedie, plná opravdu laciných a trapných rádoby humorných gagů. Ani trochu mi nepřišla vtipná představa zpívajících jeptišek. A když k tomu připočtu jak rychle se nevychovaní středoškoláci otočili k dobrému a jak trapně se všichni otočili k dobrému jen proto že Whopi Goldbergová v roli sestry si vzala veliký srdcedrásající proslov do duší těch studentů. A strašně zajímavé bylo , že celá třída se rázem proměnila v třídu plnou Whitney Houston a Karla Gotta, která svým zpěvem vydělává na provoz své školy.To je ale blbý! Vyloženě trapná podívaná z ještě blbejším dabingem mě teda ani trochu nerozesmála a když vidím ty neustálé reprízy tak vždy jen mávnu rukou, protože za nic víc to nestojí. ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

První i druhý díl se řadí mezi mé nejoblíbenější komedie...Whoopi Goldberg mám rád (hlavně ve filmu Duch,kde hrje nezapomenutelně) ...co se týče Sestri v akci 2,tak mě osobně nepřipadá horší než první díl...drží se ve stejné rovině,jen možná ty dialogy občas skřípou,ale co...nikdo nemůže upřít,že tohle je bezpochyby stejně jako první díl velmi oblíbená komedie :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď deti dajú Deloris na stoličku lepidlo a ona sa pozerá cez dvere, v dolnom rohu si môžete všimnúť nápis "ass" z názvu "music class", ktorý je prelepený. Keď však otvorí dvere, aby vošla dovnútra, nápis "music class" je úplne čistý a celý. (martin1m2)
  • V prvom filme nosí sestra Mária Robert iný habit ako ostatné mníšky. To preto, že je novicka. Pozornému oku neujde, že aj v pokračovaní stále nosí habit novicky, aj keď už uplynulo niekoľko rokov. Nejde o žiadnu chybu, pretože ak sa mníška necíti byť pripravená stať sa plnohodnotnou mníškou, môže byť novickou, ako dlho chce. (martin1m2)
  • Slavný německý televizní moderátor Thomas Gottschalk (otec Wolfgang) si ve filmu zahrál díky tomu, že se Woopi Goldberg kdysi zúčastnila jeho pořadu "Wetten, dass..?". (HappySmile)

Reklama

Reklama