Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (189)

campix 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie, která letem světem popisuje něco přes dekádu života jedné rodiny asi francouzské střední třídy. Se všemi jejich strastmi i radostmi a v poměrně krátké stopáži, takže se toho stane poměrně hodně. Plusem a zároveǹ i mínusem je fakt, že všechno působí tak strašně normálně a běžně. Bez zbytečných vytáček by se Vám tohle všechno mohlo přihodt. Film působí hodně obyčejně a bez velkých výkyvů Vás doveze do finále. Dlouho jsem váhal i nad vyšším hodnocením, ale asi není úplně proč. Rozhodně to není ztráta času, ale žánrově se jedná stále spíše o lehký nadprůměr. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film na pomezí komedie a dramatu. Výborné herecké výkony drží neuvěřitelně lidsky podanou, výborně vykreslenou historii jedné rodiny. Bohužel první půlka filmu nasadí laťku příliš vysoko a závěr už trochu ztrácí dech (jak je zvykem u velké části francouzských komedií). Nečekejte nějakou artovou, nebo dokonale psychologickou pecku - jak by se mohlo zdát z momentálního 100% hodnocení - ale jde o nadprůměrný, poctivý, pěkný snímek. Stále se mi ale asociovala Prozřetelnost od Resnaiho a ta je přece jen o level výše. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam naplnené očakávania väčšiny. Medzi dve posledné slová názvu filmu by som vložil slovo "obyčajného". Lebo naozaj išlo o obyčajné životy členov jednej obyčajnej francúzskej rodiny. A sledovať obyčajný život obyčajnej rodiny mi pripadá ako mrhanie časom, pretože jeden obyčajný život žijem. Jeden známy divadelný režisér na otázku, či sa chodí pozerať na predstavenia režírované jeho kolegami odpovedal, že v tom nevidí žiaden zmysel, pretože by si pripadal ako výpravca vlakov, ktorý sa vo voľnom čase chodí pozerať, ako vlaky vypravuje jeho kolega. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nesledoval jsem to s žádným přemrštěným očekáváním, o to více jsem potěšen příběhem, který vyvěrá ze života, kopíruje realitu, poznáme v něm každý střípek té své životní cesty. Frantíci když chtějí, tak umí a tady se to potvrzuje, realistické herecké výkony jen potvrzují kvalitu snímku. Jednoduchý scénář, vystavění na paralelním příběhu tří sourozenců a jejich rodičů, těží především z přirozenosti, všednosti a každodennosti, přesto ne obyčejnosti. Každý měl někdy špatný vztah s někým z rodiny, každý se jednou nesprávně zamiloval, každý se někdy radoval z maličkosti, a každý jednou musí umřít... Doporučuji. Po filmu musí každý sebevrah dostat novou chuť do života. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný snímek o životě jedné průměrné francouzské rodinky, který je koncentrován do pěti nejvýznamnějších dnů (v rozmezí několika let) životů jejich členů. I když to takhle napsané může znít rozkouskovaně a příliš epizodicky, ve skutečnosti si díky několika detailům uděláte o postavách na ploše 109 minut mnohem komplexnější a ucelenější obrázek, než v kdejakém nekonečném seriálu. Látka, která by se v Hollywoodských kulisách lehce zvrhla v přeslazenou, nebo citově vyděračskou srajdu, je divákovi servírována lidsky srozumitelně a zároveň krásně poutavě a taky lehce s nadhledem. Protože život se musí brát s nadhledem! 4+ prozatím zaokrouhleno na 5* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno