Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (251)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jasné 4 hvězdičky. Moc pěkný film o bojovné sestřičce, která za každou cenu chce dostat svého nevinného brášku na svobodu. Zážitek z filmu je o to silnější, že se tento příběh skutečně stal. Paradoxem ale je, že ve skutečnosti se bratr Kenneth pár měsíců po propuštění nešťastnou náhodou zabil (jak se praví v zajímavostech). 78% ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový film s Oscarovým potenciálem (především v hereckých kategoriích - Hilary Swank, Sam Rockwell a Juliette Lewis) o neuvěřitelné síle sourozenecké lásky. Když byli malí, měli jen sami sebe a zůstalo jim to až do dospělosti. Betty Anne chtěla svého bratra chránit a udělala tak i za cenu obětování vlastní rodiny a prakticky celého jejího života. Film ubíhá pomalu a mrazivě až do strhujícího finále. Filmu navíc dodává hodně hořkou tečku jedna spoilerodní zajímavost z imdb. ()

Reklama

fremy 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Toto je životní příběh, který si zasloužil převedení na plátna kin a povedl se na výbornou. Možná někdy herecké výkony nejsou tolik přesvědčivé, přesto jsem s napětím sledoval každý krok Betty Anne. Mohlo se stát cokoli, dokonce jsem věřil, že Kennneth pobyt ve vězení nevydrží a spáchá sebevraždu. Šťastný konec, ale filmu prospěl, i když se to zdá být klišém. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý výkon ako Hilary, tak aj Samov, ten mal síce spočiatku príšerný účes (áno ani potom to nebolo ono) hrali to pekne. Výborný klavírový soundtrack. No a samotný príbeh ???? Skúste sa vžiť do postavenia toho Sama ako a asi cítil po osemnástich rokoch v base . Pravdupovediac neviem si to vôbec predstaviť, asi by som snáď ani do civilu už nešiel. A nadľudský výkon od sestry sa mi zdal tak trochu ... mno ... veď aj preto tam nesvieti 5 hviezdičiek, :) ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dráma o tom, ako silný jednotlivec vedie nerovný boj s veternými mlynmi systému. A vyhrá. A je to podľa skutočného príbehu. Takýchto tu už fakt boli tucty, lepšie i horšie, ale asi nie je náhoda, že tento druh filmov sa cíti najpohodlnejšie niekde na Hallmarku. Ale napriek tomu nebudem až taký prísny, lebo: a) je tu len nutné minimum citového vydierania (žiadne spomalené zábery objímania sa v slzách v sprievode sladkobôľnej hudby a pod.); b) okrem "boja proti nespravodlivosti" je to aj o absolútnej súrodeneckej láske a dôvere (Kenny počas celého filmu ANI RAZ nepovie svojej sestre, že je nevinný, rovnako sa jej explicitne ani nepoďakuje, ich vzťah je skrátka tak silný, že takéto slová nie sú potrebné); c) herecké výkony Hilary Swank a Sama Rockwella sú výborné. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)

Reklama

Reklama