Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (991)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nazev to ma brutalni, je to navic docela originalni a komedialni potencial byl obrovskej, ale ve vysledku se zadna velka komedie nekona, nicmene porad si to behem celyho filmu dokaze udrzet jistou zabavnost. Problem taky je, ze to je vlastne tak trochu o nicem a o nic moc tu nejde, takze to ma sem tam naky to hluchy misto. Aspon, ze sem reziser nacpal spoustu fajnovejch hercu a obzvlast Clooney si to vylozene uziva, i kdyz je fakt, ze on a ostatne i cela ta jediovska banda vypada jak particka zhulenejch hipiku. Proste originalita a spousta hvezd obcas nestaci, takle vznik jen prumerne zabavnej film a to jsou 3*. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Takových herců a takového povyku... pro nic. Je to vlažné a je to ve všech směrech poměrně nejisté a "rádoby". Rádoby praštěné, rádoby coenovské, rádoby líznuté Akty X a možná i Apokalypsou... ale ve finále to nedokáže věci uchopit za pačesy s opravdovou vervou a udělat z toho všeho buď velkou srandu nebo prostě pořádný "popichovací" (neřku-li satirický) maraton. Ten jemný podtón tam je, ale zároveň jedno velké tušení, že to mohlo být mnohem životnější, našlapanější, konzistentnější a prostě mnohem chytřejší. Součet jednotlivých (dobře odehraných) scén je fajn, ale na dobrý film to jednoduše nestačí. Možná i proto, že pointa většiny scén se vešla už do traileru a ve filmu tyhle celky víceméně jenom prošumí. Zvěsti o filmu s nejdivnějším humorem roku jsou i tak pravdivé :-) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, které mají pevný a jasně podaný názor, jako např. protiválečný muzikál Vlasy, politická satira Vrtěti psem nebo Přelet nad kukaččím hnízdem, který nemilosrdně tepá konformismus a šosáctví. Pak jsou filmy, které pevný názor nemají, protože jejich jediným cílem je vyvolat maximální srandu, jako např. Tropická bouře nebo Borat. Muži, co zírají na kozy, jsou perfektně obsazení a místy mají opravdu vydařené vtípky na účet armády i jiných. Ale jaký mají názor, co vlastně sdělují, odkud míří a kam, to mi tedy vážně jasné není. Přitom námět má sílu vodíkové pumy a mohla se narodit špičková satira, která by mohla konkurovat těm nejslavnějším kouskům ve svém žánru. Obě dvě supervelmoci v době studené války totiž opravdu měly pošahaný vojenský program, který se snažil využívat parapsycholologie a všech těch bláznivých nápadů, věštění budoucnosti, levitování a bůhví čeho dalšího a na obou stranách byl upřímně nenáviděn a opovrhován racionálně smýšlejícími vojenskými experty a politiky. Jenže vypadá to, jako by si scénárista potáhl z marihuany nebo lízl LSD, je to takové rozevláté a prosycené žvásty New Age, zkrátka pocit ze špičkového filmu se bohužel nedostavil. Celkový dojem: 60 %. Pokud vrcholnou humornou scénou mělo být zfetování vojenské základny silnou dávkou LSD, pak je scénárista vůl, protože něco takového mohlo skončit šíleným masakrem... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Řečeno se Shakespearem mnoho povyku pro nic. Filmová adaptace slavné stejnojmenné knihy Jona Ronsona je filmem s tak obrovským potenciálem, že by mohl stanout na bájné úrovni Levinsonova Vrtěti psem, obsazen tak hvězdně a dotýkající se tématu, který si přímo říká o zironizování. Tahle satira se ale režiséru Grantu Heslovovi tak nějak úplně nepovedla. Co funguje na papíře, nemusí ještě zákonitě fungovat na stříbrném plátně. Bohužel... Podobné filmy: Vrtěti psem, Co se vlastně stalo ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příliš chladné a bez šťávy na to aby "Muži, co zírají na kozy" měli byť i jen sebemenší kultovní potenciál. Je to ujeté, ale bez života a vnitřní energie... což je věc která by v podobných absurdních pakárnách měla naopak být přímo esenciální. Co chápou Coeni ale nechápe Grant Heslov a to je škoda. Škoda, protože hereckou smetánku měl k ruce vskutku famózní. Škoda, protože potenciál na chytrou satiru by tu taky byl, stejně tak jako místy náběh na přímo neuvěřitelně šílené gagy a zápletky. Zůstal na půl cesty a nic vyloženě bránici-trhajícího se nekoná. 6/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)

Reklama

Reklama