Reklama

Reklama

Jedná se o českou verzi britské televizní pěvecké soutěže Pop Idol. Z neznámých amatérských zpěváků se díky televizi stávaly známé tváře, které lidi prosili o podpisy. První řada v roce 2004 u nás byla oblíbená. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. V první řadě postoupilo do finálových kol 10 účastníků, ve druhé 12 a ve třetí, která byla vysílaná v roce 2006 10 účinkujících. V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba. (duklak2)

(více)

Recenze (218)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Když to začínalo, bylo to něco nového, doslova to strhlo celou ČR. Další série už byly horší, což se dalo v podstatě očekávat. Pokud to ale srovnám se slovenskou verzí, která byla na špičkové úrovni už od začátku a tuto laťku si udržela po několik sérií, musím tomu našemu pořadu dát minimálně o jednu hvězdičku míň. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Nedovolím dětinským vtípkům Laďky Něrgešové, aby pokazily dojem ze Superstar. Nově se opět díky komerci, marketingu a reklamám povedlo udělat ze Superstar hit. Moje favoritka první řady, Šárka Vaňková, se mi zhnusila v komedii Panic je nanic a Anetě Langerové jsem dosud nepřišel na kloub. Možná leckoho překvapí, že jsem ve druhém pokračování fandil "Orionu", který nakonec vyhrál. Ve finálových kláních jsem poctil svou odeslanou smskou jak Vaňkovou, tak i Horvátha. Superstar mě pohltilo a byl jsem rozhodnut vstouopit do třetí série. Bohužel jsem promeškal datum podání přihlášky. A tak to nemohlo dopadnout jinak, než špatně. Třetí série už zbytečně nastavený čas. Zajímavý souboj se měl ukončit po druhém poločase. Třetí už byl pochopitelně navíc. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

On je to dobrý formát. Vezměme pár troubů z ulice a během několika večerů z nich udělejme hvězdy. Až sem to funguje, a i mně se to líbí a jsem odhodlán koukat. Ale proboha, když už je to takhle postavené, nechme je zpívat!!! Všichni prošli těžkým sítem výběrů, takže zpívat umí, takže proč dostanou prostor maximálně asi tak půl druhé minuty a zbytek pořadu zaberou trapné kecy (v této řadě ještě celkem snesitelných) moderátorů? I přes tento nedostatek, který mě dokázal maximálně otrávit, dávám první řadě celkem příznivé hodnocení. ()

AlchENEMY 

všechny recenze uživatele

První série byla super, druhou jsem sledovala na jendo oko, třetí na půl oka. Jde to poznat i na výsledcích a uchycení jednotlivých soutěžících, kam se ztratil Vlasta Horváth a Zbyněk Drda? Už to vypovídá o neúspěchu dalších sérií. Mé hodnocení vychází pouze z první série a za pořad jako takový celkově. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

První řada byla super. Bylo to něco nového, neokoukaného. Bylo mi taky o 10 mín a hltal jsem to jak blázen. (90%) Druhá řada přišla podle mě příliš brzy. Byla hodně podobná. Už mě nebavila tolik. (60%) Třetí řada mi přišla hodně zbytečná. Navíc tak krátce po sobě a skoro vůbec mě nebavila. Zachranovali to někteří zpěváci (30%). Nová éra Superstar. Konečně je pryč Mareš. Je tu snaha vypadat jinak, moderně, nově. Porota je v pohodě. Castingům je věnována větší pozornost. Byla vyřazena hvězdná pěchota. Jsou tu nový, neokoukaní moderátoři. Jen je z toho všeho cítit obrovský kalkul a vyumělkovanost. V pozdějších finálových kolech mě vadila snaha natahovat, prodlužovat a vyhrazený čas vyplnovat vším možným, jen aby to bylo na celý večer. Ta snaha je přinejmenším ubohá. Všechno ale je pořád lepší jak poslední 2 ročníky (2009 a 2011). Takže za (50%) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (20)

  • V roce 2004, kdy se pořad vysílal, se na každý díl dívalo více než 2 900 000 diváků u televizorů. (TheSlezy)

Reklama

Reklama