Reklama

Reklama

Babicovy dobroty

(pořad)

VOD (1)

Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít! (oficiální text distributora)

Recenze (607)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

U kuchaře v kuchařském TV pořadu je důležité, aby dokázal nadchnout. Babica ovšem působí mimořádně arogantně a otráveně. Není mi cizí jeho přístup "vařím jednoduše, z dostupných surovin, pro obyčejné lidi". Rád bych ale viděl zápal, zájem, vřelost. Ne kyselý, arogantní ksicht Jirky Babici, který párkrát něco zachrchlá a tím pro něj prezentace pro diváka hasne. Zlatý Jamie Oliver!!! ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby náhodou někdo nevěděl, jak vypadá vajíčko, tak vypadá asi takhle (vezme do ruky pingpongový míček), a když nemáte vařečku, tak to zamíchejte rukou, já to taky tak dělám. A hlavně, aby to maso bylo správně proleželý a šťavnatý, je potřeba ho mít tak dvě až tři slabý hodinky pod pažemi, jak jsem to udělal já. Je to kvalita, to víte, koupelnu a deodorant znám jen z vyprávění. A na závěr jděte na www.haraburdi.cz a do neděle tam mají zlevněno báječnou kvedlačku a husí brk za cenu jednoho. Doporučuje Jirka Babica. 0% ()

Reklama

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Tuzemský MacGyver. Kolik on dokáže vymyslet variací žrádel (nenechte se obalamutit, o jídla skutečně nejde) z lidového základu „kečup-sojovka-eidam“, v tom nemá na planetě Zemi sobě rovného. Navíc jsou jeho rady až filozoficky přesahové a použitelné v každé svízelné životní situaci. Došla voda na zalití květeny? Nalijte tam sojovku. Dochází barva na malování? Zřeďte ji kečupem. Přesto ho nelze jen tak s výsměchem odstřelit, protože je pokračovatelem absurdního humoru à la Monty Python; sice nechtěným, ale zato pořádným. Ovšem nechme raději již promluvit samotného Jirku: „Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“ či “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.” A samozřejmě nadčasové: „Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky.“ ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem to prokoukl a došlo mi, že je to nepřiznaný sitcom. Jeden z nejlepších, co kdy v našich končinách spatřil světlo světa. Nacpaný hláškami k prasknutí, plný absurdních zápletek a postav. Musí to tak být! Miluji totiž jídlo. Dobré jídlo. A pokud by tohle bylo myšleno vážně, takový zločin na jídle bych nepřežil.... ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

„Vraž do toho bramboru“ aneb nečesaný křupan vaří šlichtu. Jen díky tomu, že pro pořízení dálkového ovladače k televizi není třeba inteligenční test, může tento hitmaker trapnosti i nadále šířit svou kulinářskou demagogii. „Chilli nemáme, tak tam dáme brusinky. Bude to takový jako brusinkoidní.“ Děs, běs, Babica. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Jiří Babica je fanouškem pražské Sparty. (ČSFD)
  • O Jiřím Babicovi složila píseň "Jirka Babica" skupina Težkej Pokondr. (ČSFD)
  • Jiří Babica se kromě výuky vaření pro široké veřejnosti věnuje též prodeji lyží. (ČSFD)

Reklama

Reklama