Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (104)

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Pro masakrátory, kteří svoji práci rádi vykonávají skryti za rozličnými maskami mám slabost. A tenhle týpek zahalený chromovou lebkou, nosící na rameni připevněnou kameru, kterou točí své dílo skýtá velký potenciál, říkal jsem si. Bohužel absolutně nenaplněný a to díky neuvěřitelně dementnímu scénaři, kde se všechny postavy chovají tak, že kdyby blbost nadnášela, tak se ještě teď, 12 let po natáčení vznášejí v exosféře a příštích sto let neklesnou. Jediné plusy vidím ve fešném designu "hlavního hrdiny", velmi dobře provedeném gore a asi prvních 5 minutách filmu. A to je zatraceně málo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror má úplně výtečnej rozjezd a člověk jen čumí, co se to tam děje, co ten maskovanej vrah předvádí s obrovským "rambo-nožem", goreefekty absolutní špička ... Pak se najednou objeví ještě k tomu všemu Nicolas Gage, což mě úplně málem porazilo, jeho role sadistickýho hovada ve filmu Chaos (2005) mi stále ještě leží v duši... No naštěstí tady měl kladnou roli. Vraždy, mrtvoly, rozsekaný těla, shnilý těla, naháněčka s maskovaným vrahounem ... Jenže ... Kromě Gage nesympatičtí herci a od půlky film úplně ztrácí grády, úplně jako by tvůrcům docházel dech. Začíná se dostavovat nuda ... a pak začnou postavy vyvádět fakt nesmysly... Ale to nejsou "nelogičnosti ve filmu", na ty kašlu, horrory jsou tím známý, komu se to někomu nelíbí, ať se na ně nedívá. Ale tohle jsou fakt nesmysly. Postavy dělají bez vysvětlení složitý nesmyslný úkony, fakt to dost vadí. Identita vraha zůstane záhadná až do konce. Ale jeho motiv vraždění je odhalen, pokud člověk není úplně blbej, tak to pochopí ... Škoda no, film má fakt parádní začátek, atmosféru, ale v půlce se to všechno tak nějak vytrácí... GORE a brutalita ovšem par exelance!!! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevim nevim... první půlka tohoto "zázraku" je neuvěřitelně špatná, hlavní hrdinka má sice kozy jako vozy, ale absolutně toporná a hrát prostě neumí. O ostatních ani nemluvim, jenom Kevin Gage byl docela borec. A samozřejmě zabiják s chromovou maskou, kterou si lepil na ksicht. Tím se dostávám k druhé půlce. Ta překvapivě už nepřešlapuje na místě a hezky se rozjede. Zabijákova práce byla luxusní, gore fakt brutální, maskéři a tvůrci efektů se vskutku vyřádili. Takže nakonec mi z toho vylezl lepší průměr. Asi si ho přehraju ještě jednou, ale tentokrát jenom ty vraždy, ostatní je pouhá omáčka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

No, když pominu otřesně debilní chování veškerých postav a hrozných hereckých výkonů, tak se jedná o docela solidní vyvražd´ovačku s dost dobrými gore efekty. Navíc je tam cítit taková zvláštní atmosféra, děj se odehrává v noci a filmu to dodává pěknou tvář. Škoda těch blbých výkonů a nelogičností, na druhou stranu je to ale vyváženo mírou brutality, již zmíněnou zvláštní atmosférou a neskutečně velkými prsy hlavní hrdinky. A ten konec jsem jaksi nepobral. Ale su docela zvědavej na dvojku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezvadný béčkový slasher s cool vrahem, který se s ničím nepáře a všechny, co mu přijdou pod ruku, rozpáře. Postavy a interakce mezi nimi působí sice trochu rozpačitým dojmem, ale vraždy jsou naprosto luxusní. Takhle skvěle provedené gore, to se každý den nevidí. Atmosféru má Laid to Rest taky velmi dobrou - strašidelný sice moc není (i když pár scén by se našlo), ale pro pobavení poslouží stejně dobře jako například nedávný a taktéž povedený Midnight Movie. Pokud však chtěl režisér natočit horor, jehož hrdinům bude divák z celého srdce přát, aby přežili (jak jsem kdesi četl, že chtěl), tak žalostně selhal. U filmu s takovýmhle gore si můžete přát jediné: "Vrahu, zmasakruj je všechny!" Edit: S druhým zhlédnutím se demence postav stala takřka nesnesitelnou. Snížení hodnocení na 3*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)
  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)
  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)

Reklama

Reklama