Pouštní běsy

(festivalový název)
  • USA Desert Fury
Trailer

Krásna dcéra majiteľa kasína v Nevade (Lizabeth Scott) sa zapletie s vydieračom (John Hodiak), napriek tomu, že sa ich všetci snažia oddeliť, vrátane policajta Toma Hansona (Burt Lancaster). (westerns)

Trailer

zigíš

Noiru málo a Lancastera ještě méně. Napětí, no nevím, kde nic tu nic. A i to mysteriózní tajemství je jasné do půl hoďky. Prý pouštní noir. Pokud by mě postavy co pět minut neupozorňovali, že jsme na poušti, jak mají poušť pod kůží, jak těžké je poušť opustit ani nevím, že na poušti jsme. A taky prostříhat by to chtělo. Průměrná oddechovka, bez jakéhokoli zapamatování hodného momentu. ()

Slasher

Pěkný pouštní technicolor vizuál a taky solidně obsazený, ale dějově bohužel nijak "běsný", 90% telenovela. Malá poznámka - ač jen v náznaku, takhle teplý vztah (mezi dvěma bídáky) se v téhle době příliš neviděl. ()

Topco

Krásne rozporuplný film. Uzrozumený s tým, že herecky a príbehovo nejde o najvydarenejší kúsok som mal za to, že ťahákom tohto farebného noiru bude kamera. Na moje prekvapenie hlavnou devízou napokon boli neskutočné pestré kostýmy Edith Head. Mary Astor z Maltézskeho sokola a Lizabeth Scott striedajú štýlové outfity ako modelky na móle a krásne ladia s interiérmi. Ako dialógy dokážu byť naivné a smiešne, tak vedia prekvapiť svojím odpichovým cynizmom („Svet je plný kožených rukavíc.“  či  „Som Tvoja mama, pamätáš si ma?“). Na miskách váh sa budú biť scenár a výkony hodné telenovely a dobrá kamera, kostýmy a občasné hlášky. PS: pripravený a vo festivalovej atmosfére (Noir Film Festival 2024) som si dokázal užiť práve tie pozitíva. ()

JohnnyD

Mám slabosť pre farebné púštne noirovky (Leave Her to Heaven, či The Kiss Before Dying), ako aj pre Lizabeth Scott, pravdou však je, že príbeh nemá potrebnú dynamiku a motivácie postáv nie sú veľmi dôveryhodné. A hoc samotná Lizabeth je úplne nádherná a sexy (je tam vôbec nejaká scéna, kde má podprsenku?), herečka nejako extra dobrá nebola a rolu aj na noirovské pomery dosť prepaľuje. ()