Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jakožto individuum, dlouhodobě obývající tento prolhaný svět, beru se shovívavým úsměvem snímek, v němž se někdo stydí za to, že kdysi nesdělil nadřízeným čistou pravdu. Navíc mi dělá jisté potíže litovat ty čestné kluky a holky z Mossadu, takže nemohu jít s hodnocením výš ani kdyby mi to můj filmový nevkus laskavě dovolil. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka s velkou dávkou civilnosti a běžnosti. Hlavní trojici totiž tentokrát nejde o záchranu celé civilizace, nemusí ani bojovat proti armádě ozbrojených nepřátel nebo používat složité špionážní technologie. Její úkol je jednoduchý: Chytit ve Východním Německu nacistického zločince a deportovat ho na západ, kde bude čelit spravedlivému procesu. A i přesto, že je celá zápletka triviální a že kvůli započetí v přítomnosti předem víte, jak hlavní hrdinové musí dopadnout, tomu nechybí jistý prvek napětí. Jinými slovy takový dobře koukatelný nadprůměr, který bude ale se stejnou lehkostí i zapomenut. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vím, že hořekovat nad rozlitým mlékem, má asi takový smysl, jako se snažit přivést Miloše Zemana k sebereflexi a pokoře resp. zdravé stravě a minerálce bez becherovky, pardon bublinek, ale.... vypustit příběh PO (není důvod nevěřit fyzickým resp. střeleckým dovednostem agentce Mossadu, zvlášť, když J. Madden postrádá jasnou představu, potřebné koule? pro rozehrání plnohodnotného, věrohodného útěku z východního Berlína), soustředit se pouze na jednu linii (žánr) a věnovat se podrobněji sympatickému gynekologovi resp. psychologovi-samoukovi z Birkenau, jak si pohrává se svými samozvanými hostiteli, jak s laboratorními krysami, užil by si divák (pravda, nešťastná to asociace) snímek o poznání více. Tenhle film měl potenciál zařadit se (v rámci žánru) mezi ty zapamatování si hodné, leč to se vytratilo někde mezi osvětovými přednáškami z historie a závěrečným soubojem generací, pod názvem „kámen-nůžky-papír“, kde kámen (ať už z čistě materiálních či humánních důvodů) supluje injekční stříkačka. J. Chastain již tradičně přesvědčivá, J. Christensen, coby přizpůsobivý chameleon tvrdící muziku, vynáší snímek na(d) lehký průměr, ostatní nutná popř. nudná stafáž. 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo. Tři agenti Mossadu vs. nacistický válečný zločinec. Madden zdařile buduje atmosféru na obou stranách časové roviny a herci ho nenechávají ve štychu. Více jsem si sice užíval mladší osazenstvo, Jessica Chastain je kus a herecky jsou tu s Helen Mirren na stejné úrovni, navíc v Berlíně válí i Sam Worthington (scéna s talířem). Výborný, skvěle provázaný příběh s nečekaným, i když možná trochu divným koncem. A Newmanova hudba je na jedničku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že by som sa mal najprv zoznámiť s originálom a až v prípade záujmu siahnuť po remaku. Ale ja som náhodne narazil na remake a už ma originál nezaujíma. Námet je celkom zaujímavý, úroveň hereckých výkonov kolíše od Jespera Christensena, cez obe ženské predstaviteľky k ostatným menej výrazným predstaviteľom. Film je síce napínavý, má množstvo dejových zvratov, ale je lepšie nezaoberať sa myšlienkami, či takto nejako to mohlo vyzerať pri obdobných akciách. Neľutujem, že som si ho pozrel, ale odporúčať ho nikomu nebudem. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Velká část filmu byla natočena v Budapešti. (Malaga)
  • Ve scéně, kdy agenti odvážejí chirurga z Birkenau v poštovním voze směrem na nádraží, minou tramvaj Tatra T5C5 československé výroby. Ta se ale začala vyrábět až v roce 1978. (spiritus)
  • Přestože se děj filmu odehrává v roce 1965, žlutá tramvaj ve druhé polovině je ČKD T6A2, která byla vyráběna až po roce 1985 v Praze a poté dodávána do Drážďan a Budapešti. (Malaga)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno