Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Kdyby každý publicistický pořad u nás vypadal jako tahle "show" Václava Moravce. Bylo zde již spousta pořadů jako Co týden dal či V pravé poledne, které vysílala Česká televize, ale až s profesionalitou, všeobecným přehledem a humorem Václava Moravce můžeme být konečně spokojeni. Co by Nova či Prima dala, kdyby měla takového moderátora! ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Úroveń pořadu se změnila, pořad se proměnil, Moravec už není tím, co býval. Moderátor politického dění by měl být nestranný a nepapouškovat názory, které jsou zrovna vnucované a rádoby in, nyní je příliš okaté, jaký názor je nám servírovaný jako správný, korektní, moderní, koho je dobré volit, koho vyzdvihovat a koho v diskuzích srážet. Dívám se pořád, nějaké informace to přinese, a i snad pro ty největší kritiky pořadu, když už nic jiného, tak alespoň tato publicistická show vypovídá něco o dnešní mediální scéně, omílání toho "vhodného", co si máme myslet a naprosto svobodné době bez manipulací... Nyní pořad slouží především určitým politickým názorům a stranám jako prezentace jejich ideologie, už ho neberu tak vážně. ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Václava Moravce čím dál tím víc nemohu vystát... to jeho neustálé skákání do řeči a snaha o dynamiku pořadu, která absolutně znemožňuje jakoukoli hloubku diskuzí, snaha být za každou cenu vtipný, neobjektivita přístupu k jednotlivým debatujícím (byl jsem bohužel svědkem, kdy naprosto neprofesionálním způsobem zesměšňoval odboráře Pražského dopravního podniku, zřejmě jen proto, aby byl považován za vtipného... pravda, odborář sice nebyl moc obratný, ale politiky se stejnými odpověďmi nechává moderátor většinou být) a v neposlední řadě naprosto neodpustitelné zapojování se do diskuze svými vlastními názory. Píšu o tom tady mnohokrát, tak se mi to ani nechce zase opakovat, ale tohle je typický příklad průniku zábavního průmyslu i do oblastí, kde nemá co dělat... jak píše Neil Postman. Potom to vede k tomu, že tento moderátor je považován za nejlepšího moderátora v Česku a ta pravá kvalita v podobě Martina Veselovského je zapadlá v Událostech, komentářích. To je jediný kvalitní diskuzní pořad v Česku, OVM jsou opravdu, jak je uvedeno v záhlaví ČSFD, spíše talk-show než publistický pořad. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Mám chuť něco hodnotit, jen abych se vyhnul učení, a z tohodle pořadu jsem, myslím, viděl dost na to, abych hodnotil. Václav Moravec je skvělý, což o to. Ale pořád je to jen politický diskuzní pořad a ten mě nebude bavit nikdy dost ani na čtyři hvězdičky, natož na pět. A krom moderátora je jediný další důvod, proč ten pořad občas nechám běžet, že v neděli v poledne obvykle není co dělat, než sedět na gauči a čučet na televizi a v neděli v poledne nic jiného prostě nedávaj! ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Musíme se také z části poklonit Václavu Moravcovi, je to jediný pořad, co se politiky týče, na který se dá dívat a větší profesionalitu a připravenost, než kterou předvádí Moravec jsem snad neviděl. Politici jsou v hodně případech z jeho pitvání docela v prdelce. S Pečínkou dva nejlepší politický publicisti na české scéně... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Čas od času se v jiný než pravidelný čas vysílá speciál Otázek Václava Moravce, který je věnován jedinečné politické události, například volbám do evropského parlamentu nebo do poslanecké sněmovny. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)
  • Motto pořadu je „Témata, o kterých se začne mluvit“. (Kmotr76)
  • V souvislosti s moderováním pořadu získal Václav Moravec v letech 2007, 2008, 2009 a 2011 cenu Týtý v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní publicistiky a v letech 2008 a 2009 cenu Elsa České filmové a televizní akademie v kategorii nejlepší moderátor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno