Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

Greny 

všechny recenze uživatele

podle mě tento film upadá do průměru, ale proč? Nesmírně zajímavé téma je pojato velice stroze a suše..místy děj skoro chybí a zmatenost celého filmu podtrhuje už i tak značanou nedotaženost filmu. Ale dejme si pár filozofických otázek. Ale tyto otázky si můžou položit pouze ti, co se dívali až do konce. Na konci zajímavýc prostřih pár živelnými katastrofami. Autor tím pradvěpodobně chěl říci, že příroda je stejně mocná dnes jako včera. Herecké výkony bohužel tento film nezachránil a to, i když se Vetchý s Nesvačilovou snažili jak nejvíce mohli. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Záchranář Kristek (Ondřej Vetchý) při jednom ze zásahů při povodních zůstává pod hladinou, a sice je svými kolegy včas vytáhnut, ale znamená to pro něj trvalé následky a konec aktivní služby. Dneska si už jen užívá svého koníčka, a to nahrávání a poslech různých (pod)vodních živočichů. Při jednom z výletů se seznámí s prostořekou Milkou (Petra Nesvačilová) a společně se jim podaří natočit setkání podivné sekty, které vyvrcholí smrtí malé holčičky (shodou okolností té, kterou Kristek při svém posledním zásahu zachránil). Tím se rozehrává kolotoč událostí, protože ona sekta si nenechá nějaké špehování jen tak líbit, a její drátky sahají hodně vysoko ... Dle upoutávek to vypadalo na hodně dobrý (a hlavně český) thriller. Bohužel to "dobrý" se někam vytratilo, a zůstalo jen "český" - se vším, co to znamená. První polovina filmu, kdy se vše rozehrává je hodně dobrá - ale ve druhé už jde o splácaninu, kdy pomalu není jasné, kdo koho pronásleduje a proč. Postavy konají různé věci, které by normální člověk v podobné situaci asi neudělal, a tak nějak film plyne až do konce. Několik málo věcí potěšilo (stará struktura ve 120ítce), ale jinak nic moc... ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, předávno, nám "soudružka" učitelka v sedmé třídě s láskou recitovala budovatelské básničky a poté nám – žákům, pokládala otázku: "Co tím chtěl básník říci?". Nikdo z nás nedokázal na tuto otázku odpovědět. Dokáže mi na stejnou otázku odpovědět režisér "Lovce vodního ticha" pan Milan Cieslar nebo snad dokonce sám scénárista Vladimír Körner? Při pohledu na zdejší hodnocení tohoto filmového nesmyslu nabývám dojmu, že většina z nás - diváků si klade stejnou otázku: "O čem to vlasně bylo?" Vydržel jsem sledovat film až do konce jen proto, abych opravdu objektivně mohl toto "umělecké veledílo" posoudit. Inu, pravda, pravda, ... český film je v úpadku. Bohužel. Jednu hvězdičku si dovoluji přidělit Ondřeji Vetchému za slušný herecký výkon byť jeho činy a slova řídil stupidní scénář. Zasloužil by více, ale nerad bych, aby ty nadbytečné hvězdičky někdo považoval náhodou za hodnocení filmu. !!! Vedení České televize by se mělo velmi vážně zamyslet nad tím, zda takovéto plýtvání penězi ze státní pokladny a z koncesionářských poplatků je ten nejlepší způsob jejich činnosti. Ostatně, o plýtvání penězi se můžeme opakovaně přesvědčovat na programu ČT1 téměř každou neděli ve 20.00 hod. (čestné vyjímky připouštím). Také je zarážející, že Česká televize si dovoluje svému divákovi nabídnou pořady tohoto typu (při dnešní silné konkurenci v televizním vysílání) v nejatraktivnějším nedělním čase svého "prozatím !!" nejatraktivnějšího programu ČT1 !! Zdůrazňuji "prozatím". ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Skvele budovana atmosfera,ktera vsak v pulce filmu zacne silne klesat a uvadat.Jako by tvurci sesli z te spravne cesty a to tak ,ze se z ni uplne odchylili na jinou stranu. Samotny zaver se uz se zacatkem neda ani srovnavat.Ondrej Vetchy neuveritelne jednickove zvladl svou roli. Petra Nesvacilova se mu snazi sekundovat,bohuzel vsak nedosahne jeho kvalit,presto dobry. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vetchý je dobrý herec a i v tomto snímku své kvality potvrdil. To ale nic nemění na tom, že je to film v podstatě o ničem. Přiznám se, že jsem poslání Lovce vodního ticha nepochopil, moc netuším, co tím chtěl autor říct. A to to z ukázek vypadalo vcelku nadějně. Ještě bych zmínil trochu křečovité dialogy a to bude asi všechno. I když na jakousi obranu je nutno dodat, že kamera je asi to nejlepší, co lze během snímku sledovat, no a pak již zmíněná hlavní role, která ale ke konci upadá do pozadí a pomalu se ztrácí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama