Simon FellowsScénář:
Jayson RothwellHudba:
Christian HensonHrají:
Maggie Grace, Danny Dyer, Matt King, Nathaniel Parker, Bronagh Gallagher, Anthony Higgins, Paul Kaye, Alan McKenna, Fiona O'Shaughnessy, Chris Urti (více)Obsahy(1)
Novodobé podanie Alice v krajine zázrakov.
Alica (Maggie Grace) je dcéra milionára s pohnutou minulosťou. Pri tom, ako sa snaží zistiť svoj pôvod a totožnosť matky, je zrazená na ulici autom sympatického taxikára (Danny Dyer). Ten mešká na stretnutie so svojím šéfom, ale aj keď si myslí, že ide o opité dievča ju zvezie na zástavku autobusu. Postupne sa spoznávajú a vzniká medzi nimi zvláštne puto.
(ČSFD)
Dobrý? Nebo na prd? Já snad ani nevim. Trapná parodie na Alenku v říši divů z britskýho podvětí? Nebo efektivně natočená magořina na stejný téma? Maggie Grace a Danny Dyer zvládli většinu práce, ostatní obsazení taky ušlo, muzika parádní, kameraman a střihač odvedli taky dobrou práci. Snad jen příběh a konec haprujou. No, jelikož se mi do sledování filmu vmotal finálovej zápas MS2010 a dost mi rozházel myšlenky, nechám to prozatim na třech hvězdách a podívám se na to za čas znova. Možná že to hodnocení i tak zůstane. Každopádně je to zase něco jinýho než filmy, kde se jenom kecá nebo je snaha bejt co nejvíc drsnej.. ()
Alenku v říši divů už do filmu adaptovalo mnoho autorů na mnoho způsobů, většinou jeden originálnější než druhý... a mezi ně se s Malice in Wonderland přišel zařadit i režisér akčních videobéček s Van Dammem a Wesley Snipesem, s tím že z Alenky udělal naivní američanku a hodil ji do profetované žumpy moderního Londýna plného bezdomovců, gansterů, šlapek a dalších bezprizorních existencí. Což zní nepochybně děsivě, ale výsledný film je paradoxně navzdory všem předpokladům velice zajímavý - a to hlavně díky faktu, že se od začátku až do konce halí do kouzelně absurdního hávu magického realismu, ve kterém se z temného světa podsvětí stává barevně hravé panoptikum s postavičkami vyšinutými takřka stejně jako v knižní "předloze", jen místo dětských snů zarámované zraněním způsobenou amnézií Alenky (nestíhající Králík ji v úvodu srazí autem) a drogami které pak během filmu poslušně zobá. V lehce delirickém stavu pak nejnže poznává bizarní "realitu" polosvěta za blikajícími neony, ale k tomu si postupně rozpomíná na svůj vlastní reálný příběh a reálný svět, do kterého se může vrátit... pokud bude chtít. 7/10 ()
Alenku v říši divů mám rád už odmala a tak jsem musel vidět i toto moderní zpracování. Hlavním tahounem je Maggie Grace, které role Alice parádně sedla. Kladem je také dost šílených postav. Je tam ale vidět levnost a příběh je taky nic moc. Silnější 3* ()
Novodobá variace na slavnou literární předlohu, u které oceňuju především originalitu, stylizaci, skvělý závěr a výběr hlavní role Alice - Maggie Grace. 70% ()
Už se asi nebudu koukat na "nezávislé" fantasy filmy, začátek jsem si doslova protrpěl, konec stál alespoň za něco, ale to alespoň mě nestačí, stejně tak jako dobrý výběr herečky. ()