Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční promítání hororu ze 70. let se promění v peklo, kdy vrah "vychází" z filmu a ke všemu s jedinou myšlenkou: "ZABÍT VŠECHNY DIVÁKY". (LIVINGDEAD)

Recenze (94)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy o "vraždících filmech" mají pro mě jakési kouzlo. Tenhle není vůbec špatný, má své velmi silné stránky. Jeho největší chybou vlastně je, že se zase nějak extra moc nesnaží být dobrý. První půlka je hodně v pohodě, ve druhé to začne povážlivě slábnout. Ale ten černobílý film The Dark Beneath je dobrej, ujetej, ale dobrej (chtěl bych ho vidět celý!!!!), vrah má taky koule. Ono je to hrozně jednoduché, ale slashery vlastně jiné ani nebývají :-). Trochu jsem si zavzpomínal na Démoni :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nápad se zabijákem, který vystupuje z plátna, aby v kině mordoval diváky, působí celkem svěže i přesto, že s podobným tématem tu byli už italští Démoni. Jinak všechny patřičné ingredience správného slasheru jsou tu dodržovány s chirurgickou přesností: uzavřený prostor odkud není úniku, početná skupina lidiček připravena chcípnout za co nejdrastičtějších okolností, a maskovaný zabiják s efektivním nádobíčkem, co slouží jako lidská vývrtka. Krátká stopáž, příjemné tempo, spousta mrtvých. Midnight Movie je zkrátka hororovou oddychovkou s dávkou gore a silnou nadsázkou. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No hlavně, že se tu decentně vzpomíná na polomongoloidní Bavovy Démony! Spíš mám takový dojem, že když se Messitt drápal večer...na hlavě, tak si pustil Angustii a hned měl jasno, jak to provede. Sice místo šíleného očaře tady řádí Pan Vrták a paňmáma nemá tolik keců, zato má nezanedbatelný combat skill s tradičním nástrojem všehoschopných hospodyněk, ale ta podobnost je tam na mnoha místech, což vůbec není na škodu. Pan Vrták nahání zbylé vrtáky, kteří sice plní tradiční úlohy nebohých obětí, ale krom toho se chovají netradičně příčetně a takových filmů by napočítal na prstech jedné ruky i hodně provinilý zaměstnanec Jakuzy. Rotační zbraň na pět (nene, Vulcan je na šest) je sice nepraktickým, ale originálním kouskem výzbroje a uvidíme, jestli se vylíhne skouknutelné pokračování. Čtyři slabší, rozvrtané. Památná scéna: Scéna v promítací místnosti. Víc nemůžu, anžto bojler. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi zaujímavý príbeh, ktorý je ešte aj úplne originálny a to sa samozrejme cení, kedže originalita je pri tomto type filmu veľmi zriedkavá. Nuda tu nemá šancu, pretože ked´ nie sú likvidovaní hlavní hrdinovia, tak aspoň sledujeme vyvraždovanie na plátne. Zabijak ma moc nezaujal, síce má niekoľko zaujímavých prvkov ako napríklad svojskú chôdzu, ale jeho vzhľad a stavba tela nevyvolávajú dostatočný rešpekt. To si myslím aj o jeho zbrani, ktorá je určite originálna, ale ja by som viac ocenil niečo väčšie ako napríklad sekeru. Zabití tu je dosť, najviac ma zaujalo zabitie dvoch ľudí stojacich za sebou, ale inak úmrtia sú tu na tom tak ako vo väčšine podobných filmoch, teda dve alebo tri zaujímavé zabitia a zvyšné v norme. Som spokojný aj s hercami, ktorí predstavujú zaujímavé charaktery a aj konajú celkom logicky. A koniec je tiež celkom zaujímavý. Od tohto filmu som dostal presne to, čo som očakával, teda dobrú zábavu. Prípadnú dvojku by som si s radosťou pozrel. Objektívna kvalita filmu-65%, film sa páči mne na 73%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý slasher s dávkou originality, který se nespokojil jen s brutální složkou filmu a snaží se s hororovým divákem si pohrávat. Ocení to však jen hororový fanoušek. Na půlnoční promítání hororu kultovního režiséra Teda Redforda přijde jen hrstka diváků. Pár rozjuchaných teenagerů, motorkář se svoji přítelkyní a dvojice detektivů pátrajících po režisérovi, který před pěti lety po masakru v blázinci záhadně zmizel. Ted Radford je totiž šílenec a v jeho filmech vždy tekla krev proudem. Zanedlouho dojde na krvavý masakr při promítání jeho filmu a ten, kdo na jeho film zavítal, živý neodejde. Z prokletého kina není úniku. Primitivní pajdavý šílenec s maskou smrtky právě vystoupil ze svého starého filmu a zastavit jeho brutální řádění dokáže jen ten, kdo nedá najevo strach, kterým je maniak posedlý. Vraždící maniak má celkem charisma a ten kdo má nakoukáno horory ocení množství nápadů, kterými film disponuje. Angažování diváka do krvavé hry má svá úskalí a tady se film nechtěl spokojit pouze s obyčejnou krvavou partií, ale pokusil se o přesah na který ale přece jenom neměl. Prolínání reálného světa s filmovým totiž nefunguje až tak stoprocentně a časté přechody z filmu do sálu kina ztrácely na působivosti. Na druhé straně to jistý stereotyp v žánru slasheru obohatilo a vydat se jiným směrem, který pro tento žánr není typický, bylo rozhodně přínosné. I přes drobné nedotaženosti se jedná o zdařilý horor, který ale mohl mít známější herce a jednotlivá zabití nebyla příliš působivá. Režie Jacka Messitta nebyla extra propracovaná a bylo znát, že je debutant. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Internetové noviny Huffington Post zařadili snímek mezi deset nejlepších hororů, vydaných pouze na dvd. (Terva)

Reklama

Reklama