Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Začátek (titulky + úvodní scéna) super, pak už "jen" ok (úplný závěr s párvteřinovým úryvkem ze starých EN ale slušné wtf). Chudák Bundy to schytá i s úrokama. Collector ale teda neni zrovna moc sympaťák nebo někdo, komu by se dalo "fandit" - kdyby aspoň ukázali, co má vůbec doma za pěknou sbírku... Nebo čím se živí jeho otec a co vařívá matka k nedělnímu obědu. (3,5*) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má dobrej "nášlap" ze začátku ... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání ... maskovanej psychouš v domě ... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složitý pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne ... Ten barák je jedinný místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují ... Úplně nesmyslný scény, tak moc, že to i mě vadilo a to v tomto žánru snesu ledacos ... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel ... No a násilí+gore ... Taky "nic moc" ... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych o 15 let zpátky ... A vůbec ... Tom Savini už před 30 lety tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláklé ... Mučení a týrání ... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné ... Teď si říkám, proč tomu nedám vlastně jen 2*, ale ono se to na druhou stranu dalo skouknout. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrej potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen ... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama.Uznávám,že to má i dobré nápady,ale pobíhání po báráku sem a tam mi přišlo trošku na hlavu.Gore efekty by mohly být taky lepší a hlavně by jich tam mohlo být víc.Prostě jsem to čekal krvavější.Ale největším mínusem je zběsilý střih.To mě fakt sralo.Ale i tak můžu doporučit,neboť vím že tenhle film potěší nejednoho hororového fanouška. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení po všech stránkách. Hlavní podíl na úspěchu má originální nápad v podobě osoby Sběratele, který si dost brutálně a nechutně, tak trochu po vzoru Jigsawa, pohrává s vytipovanými lidmi, kterým chystá mučící překvapení po jejich vlastních barácích. Celé je to navíc podpořené sympatickým hlavním hrdinou, šikovným lupičem, který jak na sviňu do jednoho takovýho domu vleze na lup. Napětí, jatka, zakončení...doporučuju! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)
  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama