Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trochu drsnější horor z americké produkce. The Collector je trochu podobný Saw, přičemž Saw do brutality možná i předčí, ale do myšlenky SAW má ještě hoooodně daleko. Co mě na tomto snímku docela zklamalo byly poněkud přehnané pasti - ty by musel vytvářet tak měsíc a né jednu noc. Ale ještě víc mě zamrzel fakt, že vlastně nevíme nic o vrahovi (kdo to je, proč to dělá...). Tak jsem doufal, že se to na konci nějak pěkně a smysluplně uzavře, ale to se taky nestalo. Nějakým zázrakem se podařilo vrahovi zlikvidovat všechny policejní auta a pak docela efektivně vlítnul do sanitky a chudáka odtáhl. Prostě s koncem nemůže být moje hororové srdíčko spokojené ani náhodou. Takže 3 hvězdy a tím to hasne. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako s Martyrs. Zvrácená jateční slavnost, ve které nic netuším o postavách, a proto s nimi nijak nesoucítím. V tomhle případě to byl evidentně účel, ale i tak jsem se neubránil nudě. Ne proto, že by se mi film hnusil, ale prostě proto, že vcelku brzy se mi ta záplava sofistikovaných pastí zajedla. To se pak začnete rýpat v logice děje i chování hrdinů a film prohrává. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedená a napínavá podívaná, kde mě opět lezlo krkem (jak bývá u těchto filmů zvykem) scénáristické klišé a místy nelogické a otravné chování postav. Když logiku necháte stranou tak máte o zábavu postaráno… mnoho krve, vnitřností, mučení a také to napětí dělá z tohoto mysteriózního filmu slušnou podívanou, jen konec mě připadal jak vtipný, tak i těžce předvídatelný. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani tohto filmu som sa nemohla striast pocitu absolutneho hnusu z toho, co som videla. Atmosfera (prakticky az na zaciatok stale v cierno-ciernej tme) bola neuveritelne dokonala a vzhladom na to, ze film sa da charakterizovat skor ako nemy, len s minimom dialogov, uz spominana atmosfera je taziskom celeho snimku a znasobuje pocit stiesnenosti a nuti vas si v duchu hovorit, boze, uz aby sa niekde rozsvietilo. Osobne musim skonstatovat, ze to so Saw mozem porovnat maximalne s brutalitou nastrojov, ale inak v nicom dalsom. Uf, mam za sebou skutocne neprijemny zazitok. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Keď si Arkin vo filme zapáli svoju prvú cigaretu, je jasne vidieť logo Camel, onedlho nato, keď sedí v aute a rozpráva sa s Jill, v ruke drží balenie Marlboriek. (beso74)
  • Mestská legenda (či povesť alebo fáma) o Zberateľovi je v širšom kontexte založená na iných podobných legendách o divných susedoch, stvárajúcich vo svojich pivniciach rôzne hrôzostrašné kúsky. Najznámejšou z nich je legenda o susedovi - zberateľovi časti ľudských tiel, ktoré následne hrdo vystavuje v pohároch na zaváraniny. V Rusku sa túto legendu podarilo priviesť k životu - historik Anatoly Moskvin z Nižného Novgorodu bol totiž roku 2011 zatknutý, pretože vykrádal hroby v regióne na východ od Moskvy. Kradol telá dievčat vo veku od 3 do 13 rokov a vyrábal si z nich bábiky v životnej veľkosti. Polícia našla v jeho byte hrôzostrašný dôkaz - celkovo 29 mumifikovaných dievčenských tiel. (beso74)
  • Rovnako ako Saw (2004), aj tento film je inšpirovaný filmom Sedem (1995). (Arsenal83)

Reklama

Reklama