Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Jó, hurá, sága Byl jednou jeden... se dočkala dalšího pokračování, super, bomba!" řeknete si, když uvidíte název v televizním programu stejně, jako se to jednoho dne stalo i mně. Bohužel se však jedná o pravděpodobně nejslabší zábavně-naučný seriál ze všech "Byl jednou jeden...", hlavně díky novější animaci, která by paradoxně měla nalákat i ty, kteří o dřívější počiny ani nezavadili. Třikrát škoda, dřívější vyprávění ve stylu "kolem krbu" jsem miloval, ale vidět dětské hrdiny, jak jsou moderní, používají mobily a další vymoženosti dnešní doby... To tak nějak ztrácí původní kouzlo. Navíc je většina epizod přehnaně politicky korektních a všechno to "zeleno" před očima vám začne dokonce vadit (hlavně pořád ta zeměkoule s očima! GR!). Ale i tak to není úplně špatné, jen to zkrátka nedosahuje kvalit sérií z dřívějších dob, ty jsou legendami. Tohle je jen průměrný kreslený dětský seriál o přírodě. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Prvotní nadšení z nejnovějšího pokračování staré dobré série bohužel nebylo naplněno a to hned z několika důvodů. Užv úvodu nám zazní velmi vlezlá a skoro až odpuzující znělka, ale pojďmě dál. Dalším velký zklamáním je animace, a to jak postav našich strých známých, kteří jdou z dobou a oblékají se jak super moderní cool děti, tak i celková počítačová grafika všeho kolem, která alespoň mě naprosto zkazila ten romantický dojem z celé série a poslala ji do velmi neosobní pozice. Jediné, co je opravdu hodné ocenění je téma seriálu. Poskytuje nám pohled na největší současné světové problémy a otázky v oboru ekologie a za to si ho nesmírně vážím, protože podobná tématika byla dlouho zanedbávána a na uvažování mnoha lidí je to znát. Ne vždy sice jejich názory podporuji, ale pro přemýšlejícího člověka to snad nevyznívá tak jednostranně, jak to může letmo vypadat. Celkově tedy sice z určité části zklamání, ale na druhou stranu velmmi vhodné pro mladší ročníky a někdy bohužel i důležité pro ty starší. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Právě jsem viděl zlé Američany a Evropany, kteří brání své hranice před miliony chudých Mexičanů a Afričanů a nechtějí je nasytit a rozdělit se s nimi o veškeré bohatství. Komunismus už jsme zkoušeli a teď bych ho přál tvůrcům seriálu. Rychle by začali točit úplně jinak, pokud by jim to strana v znárodněných ateliérech povolila (pro intelektuály by tu byla spíše převýchovná práce tvrdě manuální). Solidarita a pomoc ano, ale ne podle této možná dobře myšlené, ale naivní, zcestné a nebezpečné utopie. 15%. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Dávám 1,5 hvězdičku (tedy subjektivní 1) a to pouze za snahu a vštípit ekologické téma dětem. Bohužel nemůžu dát víc kvůli několika chybám. Animace jsou jak lepší (prostředí), tak i horší (postavy a zvířata). Střih a "posun kamery" je šíleně zběsilý. Vše je prostě nesmyslně zrychlené. Navíc byla poučná fantazijní pohádkovost (která se však opírala dříve o realitu) zaměněna za absurdní nesmysly. :-( Inu modernizace se nepovedla jko u mnoha jiných animáků (zejména těch evropských). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Další z řady oblíbených seriálů z cyklu "Byl jednou jeden..." Výtvarné pojetí se pochopitelně co nejvíce blíží osvědčenému modelu, animace je díky technologickému pokroku líbivější, nicméně taková ta lehkost a humorná nadsázka ve scénáři se vytratila, nahradila ji naléhavost a politické deklarace. Protože narozdíl od dřívějších sérií se námět dotýká politických problémů, lze v řadě případů s tvůrci souhlasit a v jiných si zachovávat jiný názor. Námětem je současná ekologická krize a názorově se obsah blíží postojům dnešních Zelených v západní Evropě. Při díle věnovaném alternativním zdrojům energie jsem jako energetik místy trpěl. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama