Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (241)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil právě proto, že citlivě líčil život Coco před její slávou.. Věčně zasmušilá Coco svou jinakostí z davu vyčnívala. Svým svérázem a jakoby popíráním ženství dávala najevo svůj přirozený půvab. V pyžamu a rozpuštěných vlasech A. Tautou vypadala jako divoženka. Z jejích uhlových očí a výrazného obočí jde strach. Coco bohužel vyrůstala v konvenční době, kde se uznával urozený původ a majetek. Láska jí byla nešťastným osudem a zároveň hnacím motorem ke kreativitě. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Chanel je pro mě opravdu pojem a i když pochopitelně nemám na jejich oblečky (a i kdybych ty peníze měla, asi bych je za hadry nevyhazovala), je to prostě moje vlna a veliká inspirace, která nikdy nezklame. Takže jsem se pochopitelně moc těšila, protože kromě domu Chanel mám ráda i Audrey Tautou a věřila jsem že tento snad životopisný film převálcuje tu nudu s protivnou a doslova buranskou Bobulovou na celé čáře. O to víc jsem zklamaná a v hodnocení více nekompromisní. Udělat něco blbě poprvé je blbý, ale udělat blbě něco i potom, co už odstrašující příklad poskytnul někdo jiný, to je fakt trestuhodné. A to platí jak v životě tak speciálně pro tento film. A Audrey Tautou se mi tu nelíbila ani vizuálně, ani herecky. Opravdu byla Coco Chanel tak zahořklá, otrávená a bez šarmu? Tomu nevěřím. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku boli klobúky, neskôr odevy, potom parfumy až napokon rozmach v širokom spektre módneho showbiznisu. Coco Chanel, jej kariérny rast od šijaceho stroja k mamonárskym prehliadkovým mólam, ako aj spätosť s mužmi jej hojdavého života. Takáto celosvetovo uznávaná návrhárka je hodná omnoho nekonzervatívnejšieho zaobchádzania a tento nezáživný blud si ani náhodou nezaslúži. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Krásně živý a jemný film a poutavý příběh mládí Coco Chanel. Přiznám se, že jsem s jejími životními osudy nebyl nikterak zvlášť seznámen, a proto na mne možná snímek působil intenzivněji, než na ty "života Coco" znalé. Audrey pak svým výkonem opět přilila olej do ohně jejího "souboje" s Marion Cottilard o nálepku nejtalentovanější současné francouzské herečky. Potěšil mne i koncept filmu, který ukazuje pouze životní etapu Coco před tím, než se stala slavnou a proslulou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu pozor, kto chce vidieť príbeh o vzostupe jednej dámy na vrchol módnej branže, tak nech si vyhľadá radšej nejaký informatívne bohatý dokument. Coco Chanel je vo svojom jadre vzťahová melodráma, s patrične k žánru priliehavou hudbou a krásnymi zábermi na prechádzky milencov pri mori. Vyčítať tento prístup režisérke by bolo nefér, skrátka sa rozhodla o tejto žene nakrútiť film venujúci sa najmä jej vzťahom. K slovu prídu samozrejme aj jej ambície, lenže v tomto prípade sa ide od nápadu hneď k výsledku, čo je v podstate iba krátky dovetok filmu. Tvrdú drinu za tým všetkým uvidíte v nejakom tom dokumente... Pre milovníkov Audrey povinnosť, pre jej hejterov utrpenie. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)
  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama