Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (241)

Jennifer.S 

všechny recenze uživatele

„Já jsem muž a ty jsi žena. A muži a ženy se neoblékají stejně.“ Slibovala jsem si životopisný snímek o Coco, ale dostala jsem jen Audrey Tautou, proplouvající snímkem se dvěma „osudovými“ muži (o nichž jsem se toho taky moc nezvěděla) a pálící jednu cigaretu za druhou. Že se ke svému jménu, módní ikony, musela dopracovat postupně je samozřejmé. Co jsem ale nečekala, bylo to, že své impérium začne budovat až po hodině a půl (což – ano – je necelých 20 minut před koncem filmu). Ony se ty náznaky na potřebnou změnu ženské módy objevují v průběhu celého snímku, ale vždy se jen tak lehce otřou a hned utečou, aby snad náhodou nepředbíhaly děj. A tak, když už Coco konečně začne tvořit svou kolekci, v opravdu povedené sekvenci, tak s lítostí zjišťujete, že se jedná i o sekvenci závěrečnou. Shrnuto a podtrženo, jestli se chcete o Coco dozvědět něco užitečného, přečtěte si wikipedii (tam je toho mnohem víc a navíc to máte přečtené za 5 minut). Jestli se chcete podívat na krásné dobové kostýmy a Audrey s cigaretou, tak doporučuju film. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Parfémy Chanel mají zajímavou vlastnost, že některé jejich nositelky je samy necítí. Přesto je ale kupují a používají, protože okolí je na nich zbožňuje. Podobné paradoxy lze najít i ve filmu o samotné Coco. Obsazení je kvalitní, leč pojetí poněkud suchopárné. Životní moudra – neodmyslitelná součást každé filmové biografie – jsou zoufale banální („Nejhorší na sňatku je osud manželky.“), pointa je však silná díky výborné poslední scéně na schodech, ze které je zřejmé, že úspěch nemusí se rovnat štěstí… A verdikt? Audrey mě o svých proklamovaných hereckých kvalitách zatím úplně nepřesvědčila a Chanel N°5 mi nevoní, ale že holky těžší to maj, vím zcela určitě. ()

Reklama

Belatris 

všechny recenze uživatele

Průšvih. Všechno, co by se mělo zavrtat do hloubky, sklouzává po povrchu. Totální nezvládnutí tempa filmu a vůbec celkové režijní práce - film nefunguje komplexně, rozpadá se a co je nejhorší, ani ty jednotlivé drobečky za moc nestojí. Takový obraz si Coco nezasloužila. Z její osobnosti by se dalo vytěžit mnohem víc. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ženská, která se oblíká jako chlap, není vůbec sexy a stočí se to na film o módě? Jo, to mě mělo varovat. To všechno mě mělo varovat. Nebo aspoň varlovat. Audrey Tautou už svoje role asi nikdy nepřekoná, protože stářím hubne a kostnatí a nesměje se a přestává se mi líbit, obzvlášť v tomhle filmu (vypadá tady tak o 15 let starší). Jo, životopis slavnejch lidí vždy naláká nějaké obecenstvo, ale tohle bylo skoro úplně nezáživný. Nepopírám její vliv na vývoj oblíkání, protože některý hadry se celkem daly, ale nejsu ženská, a proto mě to tak nebere... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Krásně živý a jemný film a poutavý příběh mládí Coco Chanel. Přiznám se, že jsem s jejími životními osudy nebyl nikterak zvlášť seznámen, a proto na mne možná snímek působil intenzivněji, než na ty "života Coco" znalé. Audrey pak svým výkonem opět přilila olej do ohně jejího "souboje" s Marion Cottilard o nálepku nejtalentovanější současné francouzské herečky. Potěšil mne i koncept filmu, který ukazuje pouze životní etapu Coco před tím, než se stala slavnou a proslulou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama