Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 5

Recenze (368)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Jako krimi moc nezaujme. Schéma je obvykle stejné. První podezřelý (nikdy vrah), Castle vytáhne nějaký info, druhý podezřelý(nikdy vrah), mimochodem je vám představena nějaká postava, která na první pohled vypadá nevinně, oddechová scéna, při který si to Castle (většinou přes nějakou alegorii s dcerou nebo matkou) nebo Backettová (většinou přes její špatný zážitek z minulosti)dá dohromady a nakonec se zjistí že ta na první pohled nevinná postava byla vrahem. Ovšem co zvyšuje zábavnost o 2 třídy výše je samotný Castle. Co slovo to hláška, přestřelky s Backettovou jsou nejlepší na celém serialu. Sem tam se dočkáme dobrého nadhozu i od Montgomeryho, Esposita nebo Ryana a občas zaperlí i matka Castla. Ve výsledku je to pro mě tedy spíše komedie na odreagování, než krimi a přesto, že to asi nebylo primárním cílem, tuto úlohu plní výborně. // Nejoblíbenější postava: Richard Castle // 1. serie: 80% // 2. serie: 80% // 3.serie: 60% // 4.serie: 70% // 5.serie: 70% // 6. serie: 60% // 7. serie: 60% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Já chci být Castle! :-) 2. sezona: S každým dalším dílem se víc a víc krystalizuje okouzlující multižánrovost seriálu,každý díl je kapitola sama pro sebe,jednou klasická krimi,jednou mafiánská gangsterka,jednou regulérní horor,prostě od každého něco.Ústřední dvojka je k sežrání,vedlejší postavy zábavné a každá epizoda je narvaná různými drobnostmi a jemnými odkazy,které každého fandu filmů a seriálů musí potěšit.Jedinečný krimi seriál plný nápadů,zábavný od začátku do konce. Update: I po pěti sériích! ()

Reklama

Scylla 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o klasickou kriminálku, která je ozvláštněná nevšedními typy smrtí. Některé zápletky jsou silnější, u některých zas pozornějšímu divákovi dojde rozuzlení dřív než by mělo... Ale na tom tady tolik nezáleží. Skvělá ústřední dvojice (přiznávám upřímně - Castleovu kouzlu jsem zcela podlehla), jejíž energie nevyprchá po celou dobu seriálu. Velmi zábavný seriál, který mě velmi moc hodně baví :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí hrdinové, spousta vtipného popichování a k tomu víceméně standardní kriminální případy. Mám k tomu jen jednu podstatnou výhradu: u tohoto seriálu jsem definitivně dospěla k vlastní diagnóze... narkolepsie. Ze zhruba šesti pokusů jsem nebyla schopná ani jeden díl vidět celý. Třiadvacátá hodina je prostě kritická - trávit ji v posteli před televizí, málokdy se přes ni přehoupnu v bdělém stavu. Někdy si "Castla", ehm, koupím a pravděpodobně přihodím hvězdičku. Zatím 68%... chce se mi spát... EDIT: Tak se mi konečně podařilo vidět několik dílů celých a můžu s čistým svědomím zvýšit hodnocení. Pořád sice nevím, proč by při zásahu proti zločinci mezi neprůstřelnými vestami s nápisem POLICE měla být i jedna s nápisem WRITER, ovšem za ten příjemný humor ta trocha nelogičností a přehánění stojí. Akorát mě sere Castlova přemoudřelá dcerunka a neškodilo by od sebe jednotlivé díly trochu odlišit (vidět jeden je jako vidět všechny). 72% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Těch kriminálních seriálů je v televizi ubíjející množství, takže jsem se k tomu nejdřív s optimismem nestavil. Ale odbouchnout to jako staré “Vraždu, kterou napsala” nebo nedejbože “Diagnózu od Doktora Detektiva” by nebylo fér, vždyť to má tak skvělou nadsázku. I když se při vyšetřování může zdát, že seriál prostě rád blbne pro víc diváků, neukvapme se, máme tu i pro vážnější notu dějovou linii s dcerou naší drzé postavy a není to vůbec zobrazeno stereotypně, byť zas tak velký screentime to nemá. Pokud jde o tu hlavní, jak Richard vpadne do vyšetřování a přes svůj amatérismus se stane špičkovým kriminalistou, nikomu nevadí, jen jeho parťačka má výhrady. Ovšem buddy chemie se vyvíjí směrem, kam byste to možná ani neviděli. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V 15. díle 2. řady se v seriálu se do podvědomí diváků dostává čeština a Česká republika. Jedná se zde o českou imigrantku zvanou Eliška, která byla nalezena mrtvá. (San Miguel)
  • Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu. (pufina)
  • Čas 04:20 – na obalu, který patolog podá Castleovi, je vidět nesmyslné složení cukrovinky v češtině: vysoká fruktóza, kukuřičný sirup, umělá barviva a příchutě, Red 5, Žlutá 3 a 16, Boršč. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama