Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (271)

Ketri 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem věděla poměrně dlouho, ale jako většinu zde mě odradil ten plakát. Ta kachna prostě vypadala podezřele. Nicméně zase je všechno jinak, po konzumaci "Kimssi Pyoryugi" ve vás bude obrázek kachny vzbuzovat pocit bezpečí a domova. Ještě, že někdo stále přichází s originálními náměty ... jsem zvědavá, kde se bude odehrávat americký remake. Každopádně skvělý film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ztroskotat na ostrově uprostřed velkoměsta je skvělý nápad. Kimovo rezignované soužití s přírodou je parádní, komunikační spojení přes několik měsíců hledané vzkazy v láhvi přímo dokonalé a některé fórky, zejména ten s doručováním černých nudlí nevěřícím týpkem na šlapadle, jsou naprosto originální. Nikdy jsem v romantice nezaznamenal tak potrhlou dvojici zamilovaných, nikdy jsem se tak nebavil při humorných pokusech o komunikaci a nikdy jsem žádné dvojici tak nepřál, aby se vzájemně našla, navštívila nějaký poklidný blázinec a dožila si tam šťastně až do smrti. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Zemeckisovým Trosečníkom je očividná, napriek tomu kórejskí tvorcovia zanechávajú vo filme stále dosť originality. Niektoré kúsky hlavného hrdinu ma dobre pobavili, najmä podobná scéna z Trosečníka - výroba ohňa, ktorého pointa je fakt vtipná. Podobne vtipný je lov rýb pomocou palice a vidličky. Značkové "bačkúrky" z plastových fliaš boli skvelé a film je takýchto milých prekvapení plný. Spočiatku hlavný hrdina, ktorý nevie plávať hľadá spôsob ako sa dostať na druhú stranu veľkej rieky, neskôr už o to nestojí. Zistil, že mu tam nič nechýba. Asi každý má niekedy chuť zahodiť všetky tie karty, mobily a užívať si život len tak bez toho, aby nám stále niekto išiel po krku a ťahal z nás peniaze. Aj preto sa mi film zadrel pod kožu podobne ako Zemeckisov Trosečník. 90%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak po desiatich rokoch som si to pustil druhýkrát a stále to je nádherná pecka o dvoch osamelých exotoch, ktorý sa z rôznych dôvodoch a rôznym spôsobom izolovali od zbytku sveta. On pripomína Hanksovho Trosečníka a ona zase takú uzavretejšiu Amélie z Montmartru. Film ukazuje, že človek proste potrebuje nejaký kontakt, inak sa zblázni. Páčilo sa mi verné vyobrazenie toho, keď dlho izolovaný človek má možnosť odísť, tak potom, čo si na samotu zvykol, tak s tým má problém a jeho prvotná reakcia je odmietnutie. Už v tej dobe tu je zároveň pekná kritika toho, že ľudia žijú viac život na internete ako v skutočnosti. Je to neskutočne zábavný milý film ale v jadre zároveň veľmi smutný a pritom bez snahy o citové vydieranie. Namiesto sĺz v divákovi skôr vyvolá nutkanie zamyslieť sa nad myšlienkou filmu a nad tým či sám žije naplno. Celý film stojí na ústrednej dokonale stvárnenej dvojke v podaní Jae-yeong Jeong a Ryeo-won Jeong a epizódne výstupy iných postáv pôsobia jak príchod zlého votrelca. Výsledkom je film natočený v takom pomalom poetickom štýle, že aj keď má 2 hodiny, tak si prajete, aby trval minimálne dvakrát toľko. Po druhom pozretí zvyšujem z 8/10 na 9/10. Je neskutočné kde všade môže človek stroskotať. :) ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Jedna myšlenka mně pořád lítala hlavou, "Dal bych si nějaký nudle." Nikdy jsem si nemyslel, že budu tak dojatej, když někoho uvidím jíst. Tohle je názorná ukázka korejské filmové ulítlosti v tom nejlepším slova smyslu. Na druhou stranu, i když to vypadá na happy and, Kimův dluh u banky se určitě sám od sebe nezaplatil:) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Kim Seong-geun měl původně nosit trojúhelníkové spodní prádlo, to ale bylo změněno na čtvercové spodní prádlo, protože Jung Jae-young se toto prádlo bránil nosit. (Emo-haunter)
  • Instantní nudle, o kterých snímek z velké části je, jsou známé pod exportním názvem Chapagetti. Tento pokrm skládající se z nudlí, prášku z černých fazolí a oleje vyrábí firma Nongshim. Jedná se o druhou nejprodávanější značku nudlí v Korei. (Emo-haunter)
  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama