Reklama

Reklama

VOD (1)

Oblíbený pořad Jak se staví sen – zajímavé, často i nečekané bytové proměny a lidské osudy, které nejsou jako z románů se šťastným koncem. Diváci mohou sledovat zajímavé proměny bydlení. Nejde však jen o interiér, ale také o změnu zažitých stereotypů, nebo dokonce o změnu životních postojů. V každé epizodě se seznámíme s jednou rodinou, která sní o lepším bydlení. A právě jejich sen se stává výzvou pro dvojici designérů. Ti pak musejí během pouhých několika dnů proměnit staré a nefunkční bydlení v domov snů. Ale když k tomu rodině leckdy nestačily celé roky, budou to vůbec designéři schopni zvládnout za tak krátkou dobu? Pojďte stavět sny! (TV Prima)

(více)

Recenze (140)

fmash 

všechny recenze uživatele

Často zajímavá sonda do „bytových návyků“ našich spoluobčanů. Poměrně různorodý náhled jednotlivých skupin bytových architektů na to, co je nebo může v bytě být praktické nebo alespoň zajímavě vypadat. Původně docela milá bezprostřednost Pavla Cejnara coby moderátora, která se však postupně přehoupla spíš do drzosti a manýry. Po prvních sériích, jež považuji za výborné, hodnotím kvalitu (asi je to přirozené) jako upadající. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto pořadu, je asi to, že každý má jiný vkus co se designu týče. Nedovedu si představit situaci, kdy mi nějaké studio třeba předělá celou kuchyň. Před několika měsíci jsem se přestěhoval do nového bytu a majitel mně upozornil na to, že kuchyňská linka ( nebo spíše celá kuchyň ) by potřebovala rekonstrukci, protože je stará. Když jsem kuchyň viděl poprvé, ihned jsem se do ní zamiloval, protože je sice stará a má popraskané dřevo a kamennou desku, ale je tak nádherná, že jsem se rozhodl ji postupně renovovat. Kdyby mi nějakej blboun vytrhal tu nádheru a dal mi tam místo toho sklo a hliník, ještě navíc v černo bílé variantě, tak mu asi zpřerážím hnáty. Navíc já mám rád světlé a veselé barvy, takže nepřipadá v úvahu že bych měl mít třeba skříň ve tmavě hnědém provedení. ¤¤ Neberu nikomu snahu dostat něco pro matku se třemi dětmi na které všichni kašlou, ale má to mít nějaké své meze a hlavně bych si asi nedovolil udělat nějakou předělávku bez konzultace z majitelem. Pořad, má určitě svůj smysl, a pomáhá lidem kteří nemají tu kliku že by mohly rekonstruovat, ale dělá taky reklamu různým firmám a společnostem. Nic proti tomu, v jednom podobném pořadu jsem narazil na firmu pro kterou dnes pracuji a která mně zaujala právě tím co dělá a vyrábí. Takže i v tomto ohledu má pořad své pozitiva. Zůstanu věrný svému průměrnému hodnocení a dávám 3 hvězdy - z poznámkou o barvách a stylu, který nemusí sedět všem. POZNÁMKA : ty ceny mně dokonale ohromily. Viděl jsem díl, kde za rekonstrukci kuchyně a obývacího pokoje, daly 480 000. Tak to je teda síla. Za trochu vyšší částku mám možnost koupit byt ve kterém momentálně bydlím a který má přes 90 metrů čtverečních. ()

Reklama

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být inspirace pro všechny, kdo chtějí renovovat své byty a domy, či jen zajímavý náhled do našeho současného bydlení, pokud by vše nepřekryla snaha udělat z toho reality :-) show za každou cenu. Kéž by Cejnar trochu ubral ze svých trapných vtípků, zahodil ten pitomej megafon a spíš se společně s designéry věnoval samotné přestavbě, určitě by to pořadu prospělo, Něrgešová zas místo zábavy hraje na city, což je ještě horší a zbytečnější. No a ty "hvězdy" jako stavební dozor, to už je bez komentáře. Taky se nemůžu zbavit pocitu, že kdyby měli lidi k dispozici těch třeba 300 litrů a partu fachmanů, kteří vše udělají, tak by si s přestavbou poradili často lépe, než když se jim tam vyřádí ta sebranka designérů v nesmyslném dvoudenním limitu. Rád bych ty jejich "praktické" výtvory viděl třeba po dvou letech užívání... ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná retardace a patos. Základ je vybrat nějakej sociální případ, ideálně rozvedená matka samoživitelka s postiženým dítětem, která bydlí v nějaký díře a která splácí exekuce po svém otci alkoholikovi a gamblerovi. Té by sice stačilo pár kusů slušného nábytku z nábytkové banky a lednička, pračka a sporák z druhé ruky, to se ale divákovi blbě prodává a navíc Oresi, Gorenje a Asko se potřebujou blejsknout svou novou modelovou řadou kuchyní, spotřebičů a nábytku. Tak se ze čtyř místností vyberou dvě, které se asi za osm set tisíc prvotřídně a zbytečně přehnaně luxusně zrekonstruují. Potom ještě velkoryse paní Ludmile nabídnou, že kdyby nevěděla co s dvěma sty tisíci, tak si může dle designových návrhů zrekonstruovat i hajzl a koupelnu. A jestli na to nemá, tak jí partner Home Credit nabídne výhodný úvěr. Takže by za cenu jedné kuchyně a jednoho obýváku mohli sto potřebným rodinám koupit novou pračku nebo deseti rodinám udělat "normální" rekonstrukci, ale to by přišli o jímavé záběry, jak paní Ludmila proskočí balícím papírem, slzí a nepoznává svůj byt... 0% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ráno vstanu, vyprázdním se, odejdu do práce a večer v totálně přestavěném bytě na WC nedoběhnu včas, neboť se tato místnost nachází v poněkud jiném kvadrantu než ráno. Všude samá veselá barvička, nová stěna či prach lapající nesmysl a já ženu tým designérů svinským krokem z mého domu. Tak by to dopadlo, kdybychom se někdy s "cejnarovci" potkali, ale na druhou stranu se celkem bavím, když si nadšení dobrovolníci nechávají přeměnit svůj domov k obrazu někoho jiného. Svůj domov si zkrátka dokážu zprznit sám a nepotřebuju k tomu tým organizovaných šílenců. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Na pořadu se podílelo 52 designérů. (M.B)
  • Za 10 let vysílání bylo natočeno celkem 15 sérií s 217 díly. (M.B)
  • Na proměnu bývá většinou jen velmi málo času. V rámci „bleskové proměny“ má DECO tým od začátku do bytu jen 36 hodin! (TheMaker)

Reklama

Reklama